Windows XP

Beveiliging voor industriële installaties met Windows XP

Beveilig uw industriële Windows XP-computers – ook na beëindiging van de support op 8 april!

Op 8 april 2014 beëindigde Microsoft de support voor Windows XP. Sinds die datum kunnen de gaten in de beveiliging op Windows XP-computers niet meer zoals gebruikelijk door middel van updates worden gedicht. Beveilig uw installatie nu met het mGuard Security-moduul van Phoenix Contact – en dat zonder in te grijpen in uw functionerende installatie.

Uw voordelen

  • eenvoudige integratie in bestaande netwerken: geen wijziging van de bestaande systeemconfiguratie dankzij de gepatenteerde Stealth Mode
  • snel als altijd: de realtime-performance van het systeem wordt niet beïnvloed
  • voordelig, want het is niet nodig om de volledige hardware, software en productie-installaties te vervangen
  • ongecompliceerde integratie in uw automatiserings- en IT-omgevingen
  • uitstekend beveiligd met de industriële virussensor CIFS Integrity Monitoring

Support-beëindiging voor Windows XP – wat houdt dat in?

Windows-computers in de automatisering  

Windows-computers in de automatisering

Op 8 april 2014 werd de uitgebreide support voor Microsoft Windows XP beëindigd. Sinds die datum kunnen de gaten in de beveiliging niet meer zoals gebruikelijk door middel van updates van Microsoft worden gedicht. Daardoor neemt uw veiligheidsrisico met de dag toe: indringers kunnen zich toegang verschaffen tot productiecomputers met het verouderde Windows-besturingssysteem of computers raken geïnfecteerd met virussen, trojans of wormen. Microsoft en beveiligingsexperts waarschuwen daarom tegen gebruik zonder beveiligingsmaatregelen. Het is tijd om in actie te komen!
De uitgebreide support voor Windows XP Embedded loopt overigens ook nog maar tot januari 2016.

Whitepaper "Einde ondersteuning Windows XP"

Onze product specialist Industrial Networks & Security Brecht Schamp, heeft in een whitepaper de mogelijkheden samengevat.

Beveiliging tegen virussen door CIFS Integrity Monitoring

De functie CIFS Integrity Monitoring (CIM) van mGuard is een industriële virussensor die uw bestandssystemen controleert op onverwachte veranderingen en die kan zien of Windows-computers door schadelijke software zijn geïnfecteerd. Zodra een verandering wordt vastgesteld, wordt u door de mGuard per e-mail of SNMP-trap gewaarschuwd. CIFS Integrity Monitoring is een voor de industrie geschikt alternatief voor traditionele antivirus-software. Het bijzondere voordeel schuilt erin, dat de Windows-computer nauwelijks wordt belast, zodat de realtime-eigenschappen geen nadelige invloeden ondervinden. Ook zijn er met de mGuard geen regelmatige updates met viruspatronen meer nodig.

Industriële virussensor CIFS Integrity Monitoring  

CIFS Integrity Monitoring-functie van de mGuard

Stealth Mode – beveiliging zonder verandering in het systeem

Dankzij de gepatenteerde Stealth Mode kan het mGuard-Security-moduul ook achteraf volledig transparant in een bestaand netwerk worden geïntegreerd. De mGuard neemt daarbij automatisch de MAC- en IP-adressen van de te beveiligen systemen over, zodat er geen extra adressen voor het management van de mGuard-Security-modulen nodig zijn. Er hoeven ook geen andere aanpassingen in de netwerkconfiguratie te worden uitgevoerd.

Isolatie van de Windows-computer door middel van een firewall

mGuard-Security-moduul met geïntegreerde firewall  

mGuard-Security-moduul met geïntegreerde firewall

Om het veiligheidsrisico door een Windows XP-computer in het netwerk te minimaliseren, dient deze zo veel mogelijk van de rest van het netwerk te worden geïsoleerd. De mGuard-firewall controleert en filtert de communicatie van en naar de te beveiligen systemen aan de hand van een configureerbaar toegangsmechanisme. Daardoor wordt de communicatie beperkt tot de partners, protocollen, poorten en verbindingsrichtingen die noodzakelijk zijn voor het functioneren van de complete installatie.

Onze service – uw security-concept

Serviceteam Netwerktechniek  

Onze netwerkspecialisten – voor u aan de slag

Zo nodig controleren onze specialisten uw netwerk en werken zij op basis van uw wensen een individueel beveiligingsconcept voor uw installatie uit. Bovendien verzorgen wij de training van uw medewerkers op het gebied van industriële netwerkbeveiliging.

 

Lees hoe Hitec Power Protection uit Almelo gebruik maakt van onze security expertise. Wilt u dit ook? Maak gebruik van het contactformulier rechtboven aan deze pagina.

PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20

Deze website maakt gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Sluiten