Hannover Messe 2018

Hannover Messe 2019

van 01 t/m 05 april 2019 in Hannover
hal 9, stand F40

Wij bedanken iedereen die ons op de Hannover Messe 2018 op onze beursstand in hal 9, op de gezamenlijke stand Smart Engineering and Production in hal 8, op de Phoenix Contact-Wireless-stand in hal 8, bij de firma PROTIQ in hal 6 of op een van de vele andere gezamenlijke stands heeft bezocht.

U krijgt de hartelijke groeten van Phoenix Contact – uw partner voor creatieve oplossingen in een smart-technologie-wereld, waarbij aansluittechniek, elektronica en automation met elkaar gecombineerd worden.

We zien elkaar op de Hannover Messe 2019. Ook dan zullen we u weer de mogelijkheid bieden een gratis ticket voor uw beursbezoek te bemachtigen.

Indrukken van onze presentatie op de Hannover Messe 2018

Phoenix Contact is zeer verheugd over een geslaagde beursweek, waarin de nieuwste oplossingen op het gebied van de elektrotechniek, elektronica en automation werden gepresenteerd.
 
Luister naar het statement van onze CHRO prof. dr. Gunther Olesch en de general manager van Phoenix Contact Mexico.

Video starten

Terugblik op de Hannover Messe 2018

Het team van Phoenix Contact op de beursstand 2018  

Hartelijk dank voor uw bezoek aan de HM 2018

Phoenix Contact kijkt terug op een geslaagde beurs in 2018.

Op de Hannover Messe 2018 werden meer dan 5.000 exposanten en 210.000 bezoekers van over de hele wereld geregistreerd. Daarbij bedroeg het aandeel internationale bezoekers 30%. De bezoekers bleken vooral ook geïnteresseerd in thema's als Industrie 4.0, elektromobiliteit, toekomstgerichte energiesystemen en oplossingen voor de toekomst.

Met innovatieve producten en oplossingen heeft Phoenix Contact al antwoorden laten zien: met industriële communicatieoplossingen, elektronische beveiligingsschakelaars, stabiele WLAN voor de machinebouw, nieuwe technologie voor een open besturingsplatform en industriële cloud-oplossingen tonen wij de weg naar de gedigitaliseerde industrie.

Partnerland Mexico op de Hannover Messe 2018

Mexico was het partnerland van de Hannover Messe 2018  

Mexico was het partnerland van de Hannover Messe 2018

Mexico was in 2018 voor het eerst partnerland van de Hannover Messe.

Met meer dan 160 Mexicaanse bedrijven heeft Mexico als handelspartner van de toekomst de aandacht van de industriewereld gebruikt om nieuwe technologieën, groeistrategieën en onderzoeksthema's te presenteren.

Phoenix Contact is sinds 1994 vertegenwoordigd in Mexico met een vestiging in Mexico-City.

Onze kernthema's op de Hannover Messe 2018

Phoenix Contact is sleutelpartner voor creatieve oplossingen met aansluittechniek, elektronica en automatisering op weg naar de wereld van smart technology. Laat u door onze innovatieve componenten, systemen en oplossingen overtuigen op onze beursstand in hal 9, stand F40.

Laat u inspireren door creatieve oplossingen op het gebied van infrastructuur, energietechniek alsmede procesindustrie en fabrieksautomatisering. Onze industriedeskundigen staan u met jarenlange branchekennis terzijde om uit één hand en behoeftegericht uw uitdagingen aan te gaan en doelen te verwezenlijken.

Digitalisering en Industrie 4.0 kunnen allang in reële toepassingen worden gerealiseerd, onafhankelijk van de vraag of u een cloudverbinding nodig hebt of van de voordelen van een open besturingsplatform wilt profiteren. Wij bieden u op maat gemaakte automatiseringsoplossingen aan en werken die samen met u uit – ga met ons in gesprek.

De automatisering maakt een tot nu toe ongekende omslag door: klassieke systeemstructuren ontwikkelen zich tot in wereldwijde netwerken gekoppelde productiesystemen. De vraag naar smart maintenance, digitalisering en flexibele productieprocessen neemt toe. Jonge engineers en softwareontwikkelaars ontwikkelen nieuwe werkwijzen. Toekomstgerichte industriële bedrijfsmodellen worden mogelijk dankzij Cloud Computing.

Het is tijd voor een platform dat een volledig nieuw niveau van vrijheid voor de automatisering biedt. Maak kennis met het nieuwe open besturingsplatform PLCnext Technology en Proficloud, de professionele cloudoplossing.

Meer informatie

Met het aantal decentrale automatiseringscomponenten neemt ook het aantal benodigde interfaces toe. In de industrie- of procesautomatisering, in de gebouwenautomatisering of in de energiesector – op maat gemaakt printplaataansluitingen, connectoren en elektronicabehuizingen vormen de basis voor intelligent gekoppelde apparaten.

Maak op de Hannover Messe kennis met de nieuwste innovaties van Phoenix Contact. Printconnectoren met hendelbediening, veelzijdig toepasbare elektronicabehuizingen en compacte glasvezel-spliceboxen zijn nog maar enkele van de talrijke creatieve oplossingen voor een slimme wereld.

De schakelkastproductie wordt momenteel gekenmerkt door kleinere aantallen per bestelling, een stijgende kostendruk en kortere levertijden. Daartegenover staat een weinig geautomatiseerde productie.

Ervaar op onze beursstand in een ruim opgezette productieomgeving hoe u uw processen efficiënter kunt vormgeven. Dat begint bij de keuze van de juiste componenten en gaat dan verder via een intuïtieve engineering tot aan de productie met een snelle bedrading en installatie.

De software EV Charging Suite vormt de interface tussen voertuigbestuurder, laadpark- en netwerkexploitant en commercieel aanbieder. Het geïntegreerde belastingsmanagement zorgt voor een optimale verdeling van het contractueel ter beschikking staande aansluitvermogen op de laadpunten. Bovendien ondersteunt de software het comfortabele beheer van de laadpunten en gebruikers, verschillende autorisatiemethoden en een verbruiksgerichte afrekening via de backend-aanbieder.

Meer informatie

Dankzij geïntegreerde koeling behalen laadzuilen met onze HPC-technologie een laadvermogen van 500.000 watt. Daarmee wordt een elektrische auto in drie tot vijf minuten opgeladen voor een bereik van 100 kilometer. Tot het productenprogramma van het High Power Charging-systeem behoren voertuiglaadconnectoren, laadkabel, koelaggregaat en een bijbehorende controller voor het koelcircuit. Bovendien wordt een gestandaardiseerde interface aangeboden voor de doorvoering van de laadkabel in de laadzuil, inclusief trekontlasting.

Meer informatie

De basis voor de intelligente productie van morgen is de toepassing van een uniforme digitale beschrijving. Het technologienetwerk van Eplan, Rittal en Phoenix Contact presenteert een volledig geautomatiseerd proces, van digitaal artikel via de engineering tot aan de productie.

Wat is de Hannover Messe?

Phoenix Contact op de grootste industriebeurs ter wereld  

Phoenix Contact op de grootste industriebeurs ter wereld

De Hannover Messe (afgekort HM) is de belangrijkste branchebeurs van de internationale industrie. Deze is gebaseerd op diverse branchebeurzen naar kernthema's in de moderne industrie:

  • Integrated Automation, Motion & Drives: internationale branchebeurs voor geïntegreerde automatisering, industrial IT, aandrijf- en fluidtechniek
  • Digital factory: internationale branchebeurs voor geïntegreerde processen en IT-oplossingen
  • Energy: internationale branchebeurs voor geïntegreerde energiesystemen en mobiliteit
  • Industrial Supply: internationale branchebeurs voor innovatieve toeleveringsoplossingen en lichte constructie
  • Research and Technology: internationale branchebeurs voor onderzoek, ontwikkeling en technologietransfer

De branchebeurzen zijn gericht op verschillende technologieën en toepassingsgebieden. In 2018 fuseren de branchebeurzen Industrial Automation en MDA en worden één nieuw, jaarlijks georganiseerd evenement: Integrated Automation, Motion & Drives (IAMD). De IAMD dekt het gehele spectrum van de industriële automatisering, IT, aandrijf- en fluidtechniek af. Bedrijven krijgen zo een platform om oplossingen voor intelligente productieprocessen te presenteren. Zo wordt de smart factory realiteit. Phoenix Contact is ook vertegenwoordigd op de nieuwe internationale branchebeurs in hal 9.

Phoenix Contact op de Hannover Messe

Phoenix Contact-beursstand  

De Phoenix Contact-beursstand op de HM 2018

Phoenix Contact heeft een speciale band met de industriebeurs, en dat niet alleen vanwege de geografische nabijheid. Het bedrijf uit Blomberg is al 65 jaar zonder onderbreking met technologische innovaties present op de beurs in Hannover.

Naast Siemens en Rittal is Phoenix Contact tegenwoordig een van de grootste exposanten op de Hannover Messe. Onze experts voorzien u van de nieuwste informatie rondom de thema's automatisering en elektrotechniek. Zij presenteren u toekomstgerichte oplossingen voor het tijdperk van Industrie 4.0. Met bijna 100 jaar ervaring werkt Phoenix Contact vandaag al aan de intelligente productie van morgen.

De hoogtepunten uit meer dan 60 jaar Hannover Messe

Phoenix Contact-beursstand rond 1960  

Phoenix Contact-beursstand rond 1960

Phoenix Contact en de Hannover Messe: een lange vriendschap

Phoenix Contact is sinds 1953 met technologische innovaties op de Hannover Messe vertegenwoordigd.

De grootste industrievakbeurs ter wereld vormt voor het bedrijf het hoogtepunt van het jaar: hier worden de nieuwe producten eindelijk aan het publiek getoond.

In circa 65 beursjaren heeft de onderneming heel bijzondere hoogtepunten meegemaakt:

Obama op bezoek bij Phoenix Contact op de Hannover Messe  

Obama op bezoek bij Phoenix Contact op de Hannover Messe

Bezoek van Obama aan de Hannover Messe: met bondskanselier en president op naar de toekomst

In 2016 was de VS het partnerland van de Hannover Messe. Naar aanleiding daarvan bracht de toenmalige Amerikaanse president Barack Obama een bezoek aan Hannover. Bij de traditionele wandeling over de beurs met bondskanselier Angela Merkel werden hem hoogstaande technische innovaties getoond.

Bij die gelegenheid maakten ze op de stand van Phoenix Contact kennis met de nieuwe e-mobility-snellaadconnector van Frank Stührenberg en Jack Nehlig. Een bijzonderheid: om het thema Snellaadtechniek aanschouwelijk te maken, werd de sportwagen uit de filmreeks "Back to the Future", een DeLorean DMC-12, getoond. President Obama bleek niet alleen enthousiast te zijn over de innovatieve laadtechniek. Hij wist indruk te maken op de bondskanselier en Phoenix Contact-CEO Frank Stührenberg door zijn filmkennis.

De geschiedenis van de Hannover Messe

Ervaar meer over de 70-jarige geschiedenis van de Hannover Messe.

De grootste industriebeurs ter wereld geeft zichzelf als motto "traditie en innovatie". De beurs begon in 1947 onder de naam "Exportbeurs 1947 Hannover" onder het dak van het Duitse beurs- en tentoonstellingsbedrijf Messe- und Ausstellungs-AG Hannover-Laatzen. Na de Tweede Wereldoorlog diende de nieuwe industriebeurs een tegenhanger te worden van de Leipziger Messe in de toenmalige DDR en de aandacht te vestigen op de innovatieve kracht van West-Duitsland.

Als plaats voor internationale contacten kreeg de Hannover Messe al snel de belangstelling van buitenlandse bezoekers. Al in het jaar 1950 doen exposanten uit tien verschillende landen mee, waaronder de VS. In de loop der jaren wordt de beurs steeds internationaler. Het eerste partnerland van de Hannover Messe is Brazilië in het jaar 1980. Sindsdien presenteren elk jaar bedrijven uit een ander land hun producten.

Op de Hannover Messe Industrie, afgekort HMI, ontwikkelde in 1986 de CeBIT (Centrum voor Kantoor- en Informatietechnologie) zich tot zelfstandig beursevenement. Tegenwoordig is de CeBIT de grootste internationale beurs voor informatie- en communicatietechniek. De focus is vooral ook gericht op producten en oplossingen op het gebied van digitalisering. Ook light+building, de beurs voor verlichting en gebouwentechniek, kwam voort uit de Hannover Messe. Deze wordt om het jaar georganiseerd in Frankfurt.

De branchebeurs voor de industrie geldt tegenwoordig als graadmeter voor technologische ontwikkelingen. De beurs wordt momenteel beheerst door actuele thema's als Internet of Things, industriële digitalisering, robotica en duurzame energie. Op het gebied van Industrie 4.0, de digitale industriële revolutie, zullen ook in de komende jaren talrijke innovaties worden gepresenteerd, natuurlijk eerst op de Hannover Messe (tegenwoordig afgekort tot HM).

PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20

Nu alvast data noteren

Vul de data in uw persoonlijke agenda in.

Meer over de Hannover Messe op YouTube

Bekijk de beurs-highlights van Phoenix Contact.

Hannover Messe op YouTube
Naar het YouTube-kanaal

Deze website maakt gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Sluiten