Eerste Nederlandstalige Cyber Compendium

Eerste Nederlandstalige Cyber Compendium

Dit Cyber Compendium geeft een inleiding tot de zeer uitgebreide en dynamische wereld van de (industriële) cybersecurity.

Dat er virussen bestaan, weet elke PC-gebruiker tegenwoordig wel. Dat een beveiliging noodzakelijk is om te voorkomen dat de bankrekening geplunderd wordt, is ook eigenlijk wel bekend. Maar na de ontdekking van het Stuxnet virus steeg de belangstelling voor de beveiliging van industriële besturingssystemen enorm, zowel vanuit de industrie en de overheid als vanuit de hackers.

Inhoud Cyber Compendium

Het eerste deel van het Cyber Compendium boek is bedoeld om in gewoon Nederlands een inleiding te geven in de veelomvattende wereld van de industriële cybersecurity en “hacken”, waarom dit kan, wat er allemaal mogelijk is, voor welke uitdagingen de industrie staat, gevolgd door wat tips om er iets aan te doen.

Het tweede deel van het Cyber Compendium boek houdt zich alleen maar bezig met het jargon uit de cybersecuritywereld: “Trojan”, “Ping of death”, “Worm”, “Forever Day” enzovoorts. Deze worden hier kort en krachtig uitgelegd omdat vaak in de verste verte niet te raden is wat het ook maar zou kunnen zijn.

Vraag uw gratis exemplaar van het Cyber Compendium aan!

Dit Cyber Compendium is gratis beschikbaar voor iedereen die werkzaam is in de industriële automatisering en raakvlakken heeft met Cyber Security. Vraag hier een gedrukt exemplaar of E-book aan. In pdf-formaat staat het boek hiernaast voor u klaar in het blokje SERVICE.

De mening van anderen over het Cyber Compendium boek

Over de auteur

Rob Hulsebos hielp in 2010 mee bij de ontcijfering van het Stuxnet virus en publiceert sindsdien over actuele ontwikkelingen rondom industriële cybersecurity.

In samenwerking met Phoenix Contact heeft hij dit Cyber Compendium geschreven dat bedoeld is als inleiding tot de zeer uitgebreide en dynamische wereld van de (industriële) cybersecurity. Het boek is geschreven vanuit de praktijk en herkenbaar voor iedereen die werkzaam is in de industrie.

(0316) 59 17 20

Sjoerd Hakstege- van Eekhout

Sjoerd Hakstege - van Eekhout

Network & Security Specialist