WAVE Trophy 2016

Toekomstdragers aan boord

Ook dit jaar is Phoenix Contact weer vertegenwoordigd bij de WAVE Trophy. Leon Neufeld en Henrik Cardinahl zijn de nieuwe e-youngsters van Phoenix Contact.

Van 10 t/m 18 Juni 2016 vindt alweer de zesde editie van de e-mobility-rally plaats. Vanaf dat moment zijn de e-youngsters met de bedrijfswagen VW e-Up op zichzelf aangewezen. In meerdere etappes gaat de reis van Bremerhaven via de Elsässer wijnroute naar Genève en Bazel.

Wat is de WAVE Trophy?

WAVE Trophy  

Belangstelling wekken voor de elektromobiliteit

De WAVE Trophy, dat zijn sportwagens, omgebouwde auto's en oldtimers, zelf ontwikkelde vedergewichten, alledaagse serieauto's, e-bikes en bliksemsnelle motoren. Alle voertuigen worden aangedreven met emissievrije elektromotoren.

De rally laat zien dat elektrische voertuigen en duurzame energiesoorten een schone, maar vooral ook een geschikte oplossing voor alledaagse toepassing in de toekomst zijn. Wat in 2010 begon met drie teams, is explosief gegroeid. Zes jaar later verschijnen er 80 internationale teams in uiteenlopende elektrische voertuigen aan de start. Allemaal met het doel milieuvriendelijke mobiliteit onder de aandacht te brengen.

De Phoenix Contact e-youngsters

PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20

De e-youngsters op Facebook

Volg de rally-belevenissen van het e-youngster team op en naast de route.

E-youngsters op Facebook
Naar de e-youngster Facebook-pagina
Referrer:

Deze website maakt gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Sluiten