Axiocontrol – toekomstgerichte besturingstechniek

Axiocontrol – toekomstgerichte besturingstechniek

Ervaar de automatisering van de toekomst: snel, robuust en eenvoudig.

De nieuwe besturingsfamilie Axiocontrol is consequent ontworpen met het oog op maximale performance, eenvoudig bediening en toepassing in ruwe industriële omgevingen. In combinatie met het Axioline-I/O-systeem van Phoenix Contact biedt Axiocontrol dankzij de directe busaansluiting maximale snelheid. Afhankelijk van het benodigde vermogen en de functieomvang kiest u tussen de AXC 1050 en AXC 3050.

  • maximale flexibiliteit voor de I/O-koppeling – dankzij geïntegreerde localbus-master, PROFINET en Modbus/TCP
  • zeer betrouwbaar – dankzij geïntegreerde onderbrekingsvrije voeding of opslag van de belangrijkste besturingsgegevens op een Flash-kaart
  • extreem robuust – dankzij excellente EMC-eigenschappen, schokbestendige behuizing en dubbele vergrendeling op de montagerail
  • eenvoudige visualisering – via de geïntegreerde webserver
  • veelzijdig inzetbaar, want alle gangbare IT-protocollen worden ondersteund
  • gebruikersvriendelijke installatie en bediening door uniform design van alle Axio-componenten

Axiocontrol is snel

Snel – dankzij de directe busaansluiting  

Snel – dankzij de directe busaansluiting

De sterke punten van de Axiocontrol-besturingen worden het best benut in combinatie met het Axioline-I/O-systeem.

Dankzij de directe aansluiting communiceren de PLC en het I/O-systeem bliksemsnel, waardoor besturingsmogelijkheden voor elke installatie-omvang worden geboden. Er kunnen tot 63 Axioline-I/O-modulen met de meest uiteenlopende functies worden aangesloten.

Voor bijzonder korte reactietijden biedt de AXC 3050 bovendien tellerfuncties en event-tasks, die direct in de hardware zijn geïntegreerd. Alle AXC-besturingen en het Axioline I/O-systeem sluit u snel en eenvoudig aan dankzij de push-in-aansluittechniek.

Axiocontrol is robuust

Robuust – dankzij de geïntegreerde UPS en stabiele behuizingen  

Robuust – dankzij de geïntegreerde UPS en stabiele behuizingen

De behuizing en de elektronica van de Axiocontrol-serie zijn speciaal voor toepassing in ruwe industriële omgevingen geoptimaliseerd. Dit houdt in, dat de Axiocontrol-besturingen voor u de juiste en betrouwbare oplossing zijn voor alle plaatsen waar sterke trillingen, extreme temperaturen of elektromagnetische storingen een rol spelen.

Dankzij de geïntegreerde onderbrekingsvrije voeding in de AXC 1050 automatiseert u nog veiliger, want indien nodig geeft u zo meldingen over de storing door. De AXC 3050 beveiligt uw installatieprocessen door bij spanningsuitval de belangrijkste besturingsgegevens op een Flash-kaart op te slaan en zodoende de beschikbaarheid van de installatie te verhogen.

Axiocontrol is eenvoudig

Eenvoudig – dankzij gemakkelijk toegankelijke interfaces  

Eenvoudig – dankzij gemakkelijk toegankelijke interfaces

Automatisering met Axiocontrol is eenvoudig. Het begint met het zonder gereedschap aansluiten van de PLC en de I/O-systemen met push-in-aansluittechniek tot en met de intuïtieve programmering met de software PC WORX.

De USB-aansluiting van de AXC 3050 stelt u in staat uw gegevens eenvoudig op verwisselbare opslagmedia weg te schrijven en firmware of besturingsprogramma's op comfortabele wijze te actualiseren.

Wilt u meer weten?

Klik op onderstaande knop voor meer informatie over het thema Axiocontrol.

PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20

Deze website maakt gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Sluiten