Axiocontrol – toekomstgerichte besturingstechniek

Axiocontrol – toekomstgerichte besturingstechniek

Ervaar de automatisering van de toekomst: snel, robuust en eenvoudig.

De nieuwe besturingsfamilie Axiocontrol is consequent ontworpen met het oog op maximale performance, eenvoudig bediening en toepassing in ruwe industriële omgevingen. In combinatie met het Axioline-I/O-systeem van Phoenix Contact biedt Axiocontrol dankzij de directe busaansluiting maximale snelheid. Afhankelijk van het benodigde vermogen en de functieomvang kiest u tussen de AXC 1050 en AXC 3050.

  • maximale flexibiliteit voor de I/O-koppeling – dankzij geïntegreerde localbus-master, PROFINET en Modbus/TCP
  • zeer betrouwbaar – dankzij geïntegreerde onderbrekingsvrije voeding of opslag van de belangrijkste besturingsgegevens op een Flash-kaart
  • extreem robuust – dankzij excellente EMC-eigenschappen, schokbestendige behuizing en dubbele vergrendeling op de montagerail
  • eenvoudige visualisering – via de geïntegreerde webserver
  • veelzijdig inzetbaar, want alle gangbare IT-protocollen worden ondersteund
  • gebruikersvriendelijke installatie en bediening door uniform design van alle Axio-componenten

Axiocontrol is snel

Snel – dankzij de directe busaansluiting  

Snel – dankzij de directe busaansluiting

De sterke punten van de Axiocontrol-besturingen worden het best benut in combinatie met het Axioline-I/O-systeem.

Dankzij de directe aansluiting communiceren de PLC en het I/O-systeem bliksemsnel, waardoor besturingsmogelijkheden voor elke installatie-omvang worden geboden. Er kunnen tot 63 Axioline-I/O-modulen met de meest uiteenlopende functies worden aangesloten.

Voor bijzonder korte reactietijden biedt de AXC 3050 bovendien tellerfuncties en event-tasks, die direct in de hardware zijn geïntegreerd. Alle AXC-besturingen en het Axioline I/O-systeem sluit u snel en eenvoudig aan dankzij de push-in-aansluittechniek.

Axiocontrol is robuust

Robuust – dankzij de geïntegreerde UPS en stabiele behuizingen  

Robuust – dankzij de geïntegreerde UPS en stabiele behuizingen

De behuizing en de elektronica van de Axiocontrol-serie zijn speciaal voor toepassing in ruwe industriële omgevingen geoptimaliseerd. Dit houdt in, dat de Axiocontrol-besturingen voor u de juiste en betrouwbare oplossing zijn voor alle plaatsen waar sterke trillingen, extreme temperaturen of elektromagnetische storingen een rol spelen.

Dankzij de geïntegreerde onderbrekingsvrije voeding in de AXC 1050 automatiseert u nog veiliger, want indien nodig geeft u zo meldingen over de storing door. De AXC 3050 beveiligt uw installatieprocessen door bij spanningsuitval de belangrijkste besturingsgegevens op een Flash-kaart op te slaan en zodoende de beschikbaarheid van de installatie te verhogen.

Axiocontrol is eenvoudig

Eenvoudig – dankzij gemakkelijk toegankelijke interfaces  

Eenvoudig – dankzij gemakkelijk toegankelijke interfaces

Automatisering met Axiocontrol is eenvoudig. Het begint met het zonder gereedschap aansluiten van de PLC en de I/O-systemen met push-in-aansluittechniek tot en met de intuïtieve programmering met de software PC WORX.

De USB-aansluiting van de AXC 3050 stelt u in staat uw gegevens eenvoudig op verwisselbare opslagmedia weg te schrijven en firmware of besturingsprogramma's op comfortabele wijze te actualiseren.

Wilt u meer weten?

Klik op onderstaande knop voor meer informatie over het thema Axiocontrol.

PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20