Energiemanagementconcept vermindert het energieverbruik en bespaart productiekosten

Overzicht

Energie-efficiëntie en kosten  

Gegevens registreren, analyseren en energie-efficiëntie verbeteren

  • De productie duurzaam inrichten door een optimale toepassing van energie en natuurlijke hulpbronnen.
  • Volgens de Duitse wet betreffende energiedienstverleningen en andere energie-efficiëntiemaatregelen (EDL-G) moeten niet-mkb-bedrijven ten minste 90 procent van hun totale energieverbruik registreren en een actief energie- en belastingsmanagement daaruit afleiden.

Toepassing

Cyber-fysieke systemen registreren het verbruik van energie en andere natuurlijke hulpbronnen  

Cyber-fysieke systemen registreren verbruiken

Bij Industrie 4.0 staat de ontwikkeling en organisatie van zelfsturende productieprocessen door cyber-fysieke systemen (CPS) centraal. Onder CPS vallen onder andere sensoren, waarmee de systemen de toestandswaarden van de betreffende applicatie registreren.

Wordt de sensorstructuur uitgebreid met energiemeetwaarden, dan is de eerste stap naar energiegegevensregistratie gezet. Uitgaande van het oplossingsprincipe dat een intelligent product als digitaal artikel beschreven is, kunnen de karakteristieke energiewaarden van het product voortaan deel uitmaken van deze beschrijving. Zo kunnen er uitspraken worden gedaan over het gebruik van natuurlijke hulpbronnen gedurende de volledige levenscyclus van een product. Bovendien maakt de analyse van de beschikbare gegevens in grote lijnen nieuwe conclusies en aanbevelingen mogelijk voor een resource-geoptimaliseerde productie.

Oplossing

Bedrijfstoestandsdiagram voor energie-efficiënte cyber-fysieke systemen  

Energie-efficiënte cyber-fysieke systemen

In Industrie 4.0-oplossingen bevat elk autonoom bewerkingsstation doorgaans een eigen PLC waarmee de lokale functies worden aangestuurd. Het hogere besturingssysteem is op de hoogte van de actuele belastingsgraad van de installatie alsmede de bewerkingsstatus van de op dat moment geproduceerde variant.

Een energiemanagementconcept kan hier het energieverbruik en de productiekosten omlaag brengen zonder de productiviteit te beïnvloeden. Hiervoor moet een in- en uitschakelstrategie worden bepaald, waarmee de bewerkingsstations van het CPS gericht naar behoefte in de optimale energiestand wordt gebracht. Het besturingssysteem overziet de actief gemelde stations en kan hun eigenschappenbeschrijving uitlezen.

Tot de gegevens die nodig zijn voor de keuze van de in- en uitschakelstrategie behoren de schakelbare bedrijfstoestanden en het bijbehorende energieniveau, de daarvoor benodigde transitievoorwaarden en -tijden alsmede de onderlinge afhankelijkheden van de installatiedelen en -componenten.

De kern van het energiemanagementconcept wordt gevormd door een instantie die de in- en uitschakelstrategieën bepaalt op basis van de benodigde productiestappen van de componenten of varianten. Deze benodigde gegevens worden uit de digitale artikelbeschrijving gehaald. Daarbij is de uitdaging om een uitgeschakeld bewerkingsstation automatisch weer op tijd op te starten om het station op het geplande moment weer gereed te laten zijn voor productie.

Conclusie

De realisatie van het toekomstproject Industrie 4.0 betekent niet alleen een transparante engineering en een naadloze communicatie. Er is ook een zuinige omgang met de beschikbare resources vereist.

Tegen deze achtergrond kunnen kenmerkende energiewaarden in de digitale artikelbeschrijving worden geïntegreerd om uitspraken te kunnen doen over het gebruik van natuurlijke hulpbronnen. Een geschikt energiemanagementconcept kan dan in- en uitschakelstrategieën berekenen, zodat de afzonderlijke bewerkingsstations in de optimale energiestand kunnen worden gebracht.

PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20
Referrer:

Deze website maakt gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Sluiten