Industrie 4.0 – samenwerkingen en projecten

Industrie 4.0 – samenwerkingen en projecten

Phoenix Contact helpt om de uitdagingen van de digitalisering aan te kunnen.

Phoenix Contact is betrokken bij samenwerkingen en onderzoeksprojecten op het gebied van Industrie 4.0. Daarmee laten we zien wat Industrie 4.0 in de praktijk betekent. Want het is onbetwistbaar dat de digitalisering van de productie nu al voordelen biedt.

Smart Engineering and Production 4.0

Doorlopend geautomatiseerd proces in het technologienetwerk  

Smart Engineering and Production 4.0

De basis voor de intelligente productie van morgen is de toepassing van een uniforme digitale beschrijving.

Het technologienetwerk van Eplan, Rittal en Phoenix Contact presenteert een volledig geautomatiseerd proces, van digitaal artikel via de engineering tot aan de productie.

Platform Industrie 4.0

Logo van platform Industrie 4.0

Het gemeenschappelijke project van de Duitse brancheorganisaties BITKOM, VDMA en ZVEI realiseert het toekomstproject Industrie 4.0 van de Duitse overheid.

Inmiddels hebben zich 80 verschillende organisaties en daarmee meer dan 7000 ondernemingen aaneengesloten tot een van de internationaal grootste netwerken.

It's OWL – Intelligente Technische Systemen Ostwestfalen Lippe

Logo van Its OWL

In het technologienetwerk werken wereldwijd technologisch toonaangevende organisaties en bedrijven uit de machinebouw, elektro- en elektronica-industrie alsmede uit de autotoeleveringsindustrie samen met regionale onderzoeksinstellingen concrete projecten uit.

Schaufenster Route OWL 4.0 - wij creëren onze wereld van MORGEN

Schaufenster-route OWL 4.0  

Schaufenster-route OWL 4.0

Industrie 4.0 in Oost-Westfalen Lippe, Duitsland, wordt gevisualiseerd in specifieke tentoonstellingen, Schaufenster 4.0 genaamd.

Kort gezegd is er een route door Oost-Westfalen Lippe ontstaan die succesvolle voorbeelden van de digitalisering laat zien, bijv. de klantspecifieke productie van scheidingsversterkers in batchgrootte één bij Phoenix Contact.

CENTRUM INDUSTRIAL IT (CIIT)

CENTRUM INDUSTRIAL IT (CIIT) in Lemgo, Duitsland  

CENTRUM INDUSTRIAL IT (CIIT) in Lemgo, Duitsland

Het research- en developmentcentrum CENTRUM INDUSTRIAL IT (CIIT) is het eerste science-to-business-center op het gebied van industriële automatisering ter wereld.

Onder één dak werken en onderzoeken meer dan 350 experts van bedrijven en instituten aan het gebruik van informatie- en communicatietechnologieën in technische systemen. In gezamenlijke onderzoeksprojecten, in het kader van toegepast basisonderzoek, worden in het CIIT technologieën voor de fabriek van de toekomst ontwikkeld. Het CIIT is daarmee zowel productieplaats als platform voor ideeën rondom de IT-gebaseerde automatiseringstechniek in het technologisch tijdperk.

SmartFactoryOWL – de fabriek van de toekomst

SmartFactoryOWL – de fabriek van de toekomst  

SmartFactoryOWL – de fabriek van de toekomst

Het initiatief van het Fraunhofer IOSB-INA en de hogeschool OWL laat in de smart factory toepassingsgericht onderzoek zien op het gebied van de intelligente automatisering.

In een praktijkgerichte situatie worden de voordelen van de digitalisering in reële IT- en productieomgevingen getoond.

Technologisch initiatief SmartFactory KL

SmartFactory-KL / C. Arnoldi  

SmartFactory KL

De intelligente fabriek van morgen is in het Duitse Kaiserslautern volledig modulair opgebouwd.

Met gestandaardiseerde interfaces en moderne informatietechnologie maakt deze een uiterst flexibele geautomatiseerde productie volgens het motto "plug-and-produce" mogelijk en brengt daarmee het concept van Industrie 4.0 in de praktijk.

PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20