Industrie 4.0

Industrie 4.0

De intelligente productie van morgen: met onze ervaring en onze oplossingen maken wij uw productie gereed voor de toekomst.

Categorieën

Wat is Industrie 4.0?

De smart factory produceert klantspecifieke producten volgens de wensen van de klant  

Industrie 4.0 en het Internet of Things

Om de uitdagingen van onze industrie in de digitale wereld aan te kunnen gaan, richten wij ons onder één begrip op de voortdurende verandering: Industrie 4.0.

Achter dit begrip gaat de digitalisering van producten, productietechniek en -processen schuil. Digitale gegevens worden bedrijfsoverkoepelend gebruikt door alle betrokkenen in bedrijfsprocessen en waardeketens. De virtuele en reële wereld versmelten gedurende de gehele levenscyclus van een product met elkaar.

Op deze basis komt het Internet der Dingen (Internet of Things, IoT) tot ontwikkeling, waar eenduidig identificeerbare fysieke componenten, producten of installaties een virtuele weergave hebben. In deze wereld worden alle delen van de industrie met elkaar gekoppeld. Zowel mensen, machines als producten communiceren met elkaar.

Waarom een vierde industriële revolutie?

De digitalisering van onze productiewereld heeft de smart factory tot doel  

De vierde industriële revolutie

De voortdurende verandering van de productiewereld is in de eerste drie industriële revoluties goed zichtbaar: de stoommachine, de massaproductie met verdeelde arbeid en de automatisering door besturingstechniek. Nu maken we de tijd van de digitale transformatie naar intelligente productie mee. Industrie 4.0 wijst op oplossingen om complexe productieprocessen met nieuwe technologieën te kunnen optimaliseren. Industriële productie en IT vergroeien steeds verder met elkaar.

Tijdens deze vierde revolutie ontstaat de smart factory, de intelligente fabriek. Deze beschrijft een efficiënte en aanpasbare productie die op elk moment de optimale waardeketen bereikt. De zichzelf organiserende waardeketennetwerken kunnen volgens verschillende criteria worden geoptimaliseerd, bijvoorbeeld qua kosten, beschikbaarheid of resourceverbruik.

Industrie 4.0 bij Phoenix Contact

Bij Phoenix Contact worden producten in batchgrootte één volledig automatisch geproduceerd  

Voorbeeld van intelligente productie

Samen met klanten en partners creëren wij actief oplossingen voor de toekomst. Met bijna 100 jaar ervaring in de machinebouw en automatisering zijn wij uitstekend toegerust om de digitale transformatie van onze wereld om te zetten in de intelligente productie van morgen.

Een hoge productiediepte, de bedrijfseigen machinebouw en de gespecialiseerde knowhow op het gebied van automatisering zijn nog maar drie van de vele redenen waarom Phoenix Contact een betrouwbare partner is.

Wij realiseren in onze eigen productie wat er allemaal mogelijk is. Bekijk toepassingsvoorbeelden van de voordelen van Industrie 4.0. Versterk uw concurrentiepositie door een intelligentere productie voor maximale efficiëntie en flexibiliteit. Daarvoor ontwikkelen wij componenten, systemen en oplossingen.

Onze praktijkgerichte werkterreinen

Om de voordelen van Industrie 4.0 tastbaar te maken, werken wij in praktijkgerichte werkterreinen.

Klik op onderstaande link voor meer informatie over de praktijkgerichte werkterreinen.

PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20