Werkterreinen

Werkterreinen

In hoge mate zelfstandig en adaptief – dat zijn belangrijke eigenschappen van de intelligente productie van morgen.

Hoe dient de intelligente productie van morgen eruit te zien? Wij laten het zien – en daarmee ook producten die nu al de mogelijkheid bieden de weg naar Industrie 4.0 in te slaan.

De intelligente productie van morgen is:

Uniform digitaal

Snel en voordelig toegang tot alle data  

Snel en voordelig toegang tot alle data

Gedurende de gehele levenscyclus van een product worden alle procesfases binnen het value added network, bijvoorbeeld de engineering, de installatie of de productie, met een transparante digitale beschrijving ondersteund. Daarbij worden uitsluitend gestandaardiseerde en open interfaces naar de ECAD-engineeringstools en de Product Lifecycle Management (PLM)-systemen toegepast.

Producten en processen ontstaan in eerste instantie virtueel en zijn volledig transparant. De basis daarvoor is de digitale beschrijving van het volledige bouwschema en de productiecyclus. De productie kan dan op elk moment eenvoudig worden gesimuleerd of geconfigureerd en daarmee geoptimaliseerd.

Communicatief en veilig

Informatie op het juiste moment op de juiste plaats beschikbaar maken  

Informatie op het juiste moment op de juiste plaats beschikbaar maken

Via openbare en/of particuliere netwerkinfrastructuren communiceren intelligente mechatronische systemen tussen verschillende locaties en bedrijven. Deze communicatie op basis van Ethernet en internet zorgt voor een gegarandeerd hoge beschikbaarheid van de productie en is het fundament voor flexibele, zichzelf optimaliserende productieprocessen.

Belangrijke voorwaarde is een betrouwbare beveiliging tegen onbevoegde toegang door derden en elektrische storingen.

Phoenix Contact heeft daarom de toepassingen voor kabelloze overdracht, Ethernet en PROFINET en het gebied van de security (firewalls bijvoorbeeld) voor industrieel gebruik verder ontwikkeld.

Zelfstandig en adaptief

Complexe processen eenvoudiger en beter beheersen  

Complexe processen eenvoudiger en beter beheersen

Stel u eens voor: nog tijdens de productie verandert de configuratie. Er dient een variant in het bouwschema te worden gerealiseerd of het aantal van het nieuwe product dient te worden aangepast. Of er dient rekening te worden gehouden met een tot nu toe onbekende mogelijkheid in de productie, bijvoorbeeld vanwege een nieuw productiemiddel.

Het systeem reageert onmiddellijk met een adequate aanpassing van het productieproces. Dit is een kerngedachte van Industrie 4.0: er is geen centrale besturing meer, maar een intelligent samenwerken. Onverwachte gebeurtenissen hebben geen productie-uitval of kwaliteitsverlies tot gevolg. Productie in batches van 1 tegen de lage kosten van massaproductie wordt werkelijkheid.

Eenvoudig te installeren

Productverwerking altijd inzichtelijk  

Productverwerking altijd inzichtelijk

Verlaag uw kosten en verkort de montagetijden door snelle en foutloze bedrading.

Innovatieve aansluittechnieken, steekbare installatiesystemen en professioneel gereedschap van Phoenix Contact vereenvoudigen de handling en bieden u een aanzienlijk besparingspotentieel in uw installatieproces voor energie en data.

Voor de betrouwbare communicatie van alle deelnemers in een coöpererend systeem biedt Phoenix Contact oplossingen voor industriële Ethernet-netwerken zoals PROFINET. Hybride bekabelingssystemen combineren de netwerk- en energiebedrading. Om de decentrale deelnemers te koppelen, worden connectoren toegepast die voorgeconfectioneerd zijn of in het veld zonder gereedschap kunnen worden gemonteerd.

Professionele coderingen ontstaan automatisch door gegevensovername uit CLIP PROJECT. Ze ondersteunen intelligente asset- en engineeringssystemen.

Eenvoudig te bedienen

Wizard-gestuurde ondersteuning van de gebruiker en gevisualiseerde oplossingsscenario's  

Wizard-gestuurde ondersteuning van de gebruiker en gevisualiseerde oplossingsscenario's

Wordt voor de gebruiker alles complexer? Nee. De hoge intelligentie en het leervermogen van het systeem leiden ertoe dat de benodigde informatie met grote prioriteit wordt aangeboden. De gebruiker ziet daardoor de informatie en opties die hij in de desbeteffende actuele situatie nodig heeft.

Bovendien worden de ervaringen van de gebruiker geanalyseerd om later een verder verbeterde selectie van de informatie te kunnen aanbieden. Bedienen en beslissingen nemen worden hem eenvoudiger gemaakt, niet moeilijker.

Resource-efficiënt

Resources op maat en automatisch beschikbaar maken  

Resources op maat en automatisch beschikbaar maken

Ook het gebruik van energie en materiaal kan per geval nauwkeurig worden aangepast. Het systeem herkent zelfstandig de actueel benodigde hoeveelheid energie en past de energietoevoer optimaal aan. Zo wordt alleen energie gebruikt die echt nodig is. Ook wat de infrastructuur en logistiek van de productie betreft heeft de duurzame fabriek een positief effect op de balans.

Op dit punt handelt Phoenix Contact uit overtuiging: de inzet voor milieu en maatschappij behoort tot onze basisprincipes.

PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20

Service

Industrie 4.0

De intelligente productie van morgen

Deze website maakt gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Sluiten