Uniek en veelzijdig in M12

M12 Connectoren - uniek en veelzijdig

Of het nu voor signalen, data of power is – bij ons vindt u het grootste programma in M12 connectoren.

M12-connectoren worden als standaard gebruikt in industriële toepassingen. Ons M12-productenprogramma voor signalen, data en power breidt het toepassingsbereik uit en is qua veelzijdigheid uniek op de markt. Profiteer van de voordelen en ga voor Phoenix Contact als innovator op het gebied van de aansluittechniek.

Uw voordelen met M12 connectoren van Phoenix Contact

  • alles in één compacte M12 bouwvorm – signalen, data en power
  • universele bekabeling voor alle veldbussen van veldniveau tot aan het apparaat
  • betrouwbaar in gebruik – door robuuste bouwvormen in beschermklasse IP65/67
  • compleet programma – ook voor de levensmiddelenindustrie, outdoor- en railtoepassingen
  • tijd besparen dankzij de SPEEDCON-snelvergrendeling of snel confectioneren met behulp van snelaansluittechniek

S- en T-gepolariseerde powerconnectoren voor AC en DC

M12-connectoren met S- en T-polarisatie  

M12 Power-connectoren voor AC en DC

S- en T-gepolariseerde powerconnectoren voor AC en DC, volledig afgeschermd voor stromen tot 12 A bij 630 V volgens de nieuw ontwikkelde S-polarisatie. Voor (DC) apparaatvoedingen is de nieuwe T-polarisatie de aangewezen oplossing waarbij stromen tot 12 A bij maximaal 60V mogelijk worden in de M12-bouwvorm.

Y-gepolariseerde hybride connectoren voor data en power

M12-connectoren met Y-polarisatie  

M12-hybride connectoren

Bespaar tijd en ruimte: met de Y-gepolariseerde hybride connectoren voor data en power kunnen nu voor het eerst gegevens tot max. 100  Mbit per seconde en over 4 contacten vermogens tot 6 A via M12 één kabel overdragen worden. Daarvoor is door Phoenix Contact de nieuwe Y-polarisatie als standaard ontwikkeld, wat onbedoeld fout steken onmogelijk maakt.

X-gepolariseerde Ethernet-connectoren tot 10 Gbit/s

M12-connectoren met X-polarisatie  

M12 Gigabit-Ethernet-connectoren

De M12 CAT6A- toolless connectoren kunnen zonder speciaal gereedschap aangesloten worden dankzij de Piercecon-snelaansluittechniek. Het nieuwe afschermingsconcept van de X-gepolariseerde Ethernet-connectoren tot 10 Gbit/swaarborgt een betrouwbare overdrachtssnelheid van 10 Gbit per seconde - conform de hoogste Ethernet-standaard CAT6A. Phoenix Contact ontwikkelde hiervoor de M12-codering als standaard.

D-gepolariseerde connectoren voor Ethernet en Profinet

M12-connectoren met D-polarisatie  

M12-netwerkconnectoren

In moderne automatiseringsprocessen wordt steeds vaker ethernet toegepast. Deze M12 Connectoren voldoen aan CAT5 volgens IEC 11801:2002. Voor toekomstgerichte installaties zijn X-gepolariseerde componenten voor CAT6 en CAT 6A tot 106 bit/s beschikbaar.

A- en B-gepolariseerde veldbusconnectoren

M12-connectoren met B-polarisatie  

M12-veldbusconnectoren

Voor populaire veldbussen als Interbus, Profibus, CANopen, DeviceNet en CC-link zijn A- en B- gepolariseerde M12 connectoren leverbaar conform de eisen van de betreffende veldbusorganisatie. Schakelkastdoorvoeren, apparaataansluitingen, koppelingen en verdelers zijn zo eenvoudig samen te stellen.

A-gepolariseerde signaalconnectoren met een hoge aansluitdichtheid

M12-connectoren met A-polarisatie, meerpolig  

M12-signaalconnectoren

In industriële omgevingen gaat de trend naar steeds compactere bouwvormen bij tegelijkertijd een hoge aansluitdichtheid. Met onze signaalconnectoren in M12 kunnen tot 17 polen in één compacte interface worden samengenomen. Zo ontstaan nieuwe toepassingsmogelijkheden.

Dataconnectoren met mini-B USB-interface

M12-connectoren met mini-B USB-interface  

M12 USB-connectoren

Deze M12-Mini-B-connectoren hebben inclusief soldeerstiften een afmeting van slechts 15×24,92mm. Dankzij deze compacte afmeting zijn ze bijzonder geschikt voor industriële toepassingen die om ruimtebesparende oplossingen vragen. Bijvoorbeeld optische systemen, industriële bewakingscamera's en test- en meetapparatuur. Alle componenten zijn afgeschermd tegen hoge EMC-belastingen.

Dataconnectoren met glasvezelinterface

M12-connectoren met glasvezelinterface  

M12-glasvezelconnectoren

Glasvezeltechniek biedt naast een goede dataoverdracht een optimale bescherming tegen elektromagnetische invloeden. Deze eigenschappen bieden in combinatie met de robuuste industriële bouwvorm M12 nieuwe compacte toepassingsmogelijkheden.

M12 Bekabeling en connectoren voor outdoor toepassingen

Bekabeling in outdoor-toepassingen wordt continu blootgesteld aan bijzondere omstandigheden: UV-straling, ozonbelasting, extreme hitte, extreme kou en snelle temperatuurschommelingen. Robuuste M12-connectoren, boxen en sensor-/actorkabels zorgen voor een probleemloze bediening. Zelfs bij temperaturen van -40 °C tot + 105 °C. De verdelers zijn daarbij in hoge mate UV- en corrosiebestendig

M12 Bekabeling en connectoren voor de levensmiddelenindustrie

M12 Bekabeling en connectoren voor de levensmiddelenindustrie  

M12 Bekabeling en connectoren voor de levensmiddelenindustrie

In de levensmiddelenindustrie is hygiënische betrouwbaarheid absoluut noodzakelijk. Om alle risico's uit te sluiten, wordt gebruik gemaakt van hoogwaardig roestvaststaal. Het gladde oppervlak en design bieden geen houvast of voedingsbodem aan micro-organismen.

M12 Bekabeling voor robots en kabelrupsen

Bij de bekabeling van bewegende delen zoals robots en kabelrupsen treden hoge mechanische belastingen op. Zorg dat uw bekabeling geschikt is voor toepassingen zoals de carosseriebouw - met meer dan 10 miljoen buis- en torsiecycli. Ons productenprogramma hiervoor is flexibel en lasparelvast.

M12 Sensor-/actorbekabeling voor de spoorwegindustrie

 M12 Sensor-/actorbekabeling voor de spoorwegindustrie  

M12 Sensor-/actorbekabeling voor de spoorwegindustrie

Onze producten worden speciaal voor de eisen in de spoorwegindustrie ontwikkeld:

  •    Een belangrijk aspect bij de keuze van de toegepaste kunststoffen in de spoorwegindustrie is de vlambestendigheid.
  •    De toegepaste componenten moeten bestand zijn tegen de sterke trillingen die in het railverkeer optreden.
  •    Ook uitzonderlijk hoge of lage temperaturen en temperatuurschokken mogen geen invloed op de elektrische werking van de toegepaste componenten hebben.

 

PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20
Referrer:

Deze website maakt gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Sluiten