Axioline – voor elk netwerk in elke omgeving

Axioline – voor elk netwerk in elke omgeving

Het Axioline-I/O-systeem is snel, robuust en eenvoudig. En dat van de schakelkast tot in het veld. Nieuw: Axioline F voor IEC 61850.

Met het Axioline-I/O-systeem staan alle mogelijkheden voor u open. Gebruik Axioline zowel in de schakelkast als in het veld en kies de geschikte I/O's voor het netwerk van uw voorkeur.

Alle Axioline-I/O's zijn vertrouwd snel, robuust en eenvoudig.

Uw voordelen

 • verhoging van de machineoutput dankzij snelle en synchrone signaalregistratie
 • extreem robuust – dankzij een excellent EMC-design en stabiele mechanische opbouw
 • eenvoudige en snelle installatie dankzij push-in-aansluittechniek, SPEEDCON-snelvergrendeling en M12 Power
 • zeer flexibel dankzij netwerkopenheid en veel verschillende functies voor schakelkast- en veldinstallatie

Axioline F - nu ook voor IEC 61850

Axioline F vereenvoudigt de I/O-communicatie in energie-installaties

Axioline F vereenvoudigt de I/O-communicatie in energie-installaties

Axioline F is zowel snel in de dataverwerking als robuust qua design en mechanische constructie en is daarom voorbestemd voor toepassing in energie-omgevingen. Communiceer met het kopstation via het snelle GOOSE-protocol en gebruik de I/O-modulen voor hoge nominale spanningen en dienovereenkomstige spanningsvastheid ook voor toepassing in ruwe omgevingen.

De zeer eenvoudige handling van Axioline F bespaart u bovendien tijd bij de inbedrijfstelling – dit verhoogt de beschikbaarheid van uw installatie. Voor precies het juiste aantal I/O's en meer flexibiliteit staat u het omvangrijke Axioline F-productenprogramma ter beschikking.


Uw voordelen:

 • eenvoudige engineering, inbedrijfstelling en onderhoud dankzij interoperabiliteit van het I/O-systeem volgens IEC 61850
 • bijzonder flexibel in de toepassing, want kan met apparaten van andere fabrikanten worden gecombineerd
 • eenvoudige inbedrijfstelling dankzij parametrering – zonder programmeerkennis
 • op maat gesneden I/O's en eenvoudige mogelijkheden voor uitbreiding naderhand besparen kosten en verhogen de flexibiliteit
 • compactere I/O-stations dankzij willekeurige combinatie van stuurspannings- en laagspanningsmodulen
 • eenvoudige configuratie van de modulen en flexibele online-toegang met webinterface
Video starten

Axioline – voor elk netwerk

Axioline is open voor alle gangbare Ethernet-netwerken en Profibus.  

Axioline is open voor alle gangbare Ethernet-netwerken en Profibus.

De trend in de moderne automatiseringstechniek gaat steeds meer in de richting van communicatieprotocollen die op Ethernet zijn gebaseerd. Deze zijn vooral van belang in applicaties waarin reactietijd en synchroniteit centraal staan. 

De doorslaggevende criteria die steeds meer op de voorgrond staan, zijn de snelheid en de robuustheid met tegelijkertijd een eenvoudige handling. Op basis van deze eisen biedt het Axioline-I/O-systeem componenten voor alle gangbare Ethernet-systemen, zoals:

 • PROFINET
 • Ethernet/IP
 • EtherCAT
 • Modbus/TCP
 • sercos

Bovendien ondersteunen de componenten van het Axioline-I/O-systeem Profibus-DP.

Axioline – voor elke omgeving

Axioline is toepasbaar in de schakelkast en in het veld  

Axioline is toepasbaar in de schakelkast en in het veld

Het Axioline-I/O-systeem biedt altijd de juiste oplossing voor uw toepassing – of het nu om installatie in de schakelkast of in het veld gaat.

Voor de schakelkast

Axioline F is het I/O-systeem in modulaire blokbouwvorm voor de schakelkast. Dankzij de bijzonder korte reactietijden is Axioline F bij uitstek geschikt voor snelle en synchrone processen. De push-in-aansluittechniek zorgt voor een eenvoudige en snelle installatie en dankzij de gereduceerde uitstralingswaarden is Axioline F ook geschikt voor gebouwen.

Voor de veldinstallatie

De productfamilie Axioline E in beschermmethode IP65/67 kan vanwege de twee verschillende behuizingstypen (kunststof en metaal) bijzonder flexibel ook onder de zwaarste omgevingsomstandigheden worden ingezet. Voor een zeer efficiënte voeding van de modulen zorgen de nieuwe M12 Power-aansluitingen met tot 2 x 12 A stroombelastbaarheid. Hierdoor worden aansluitwerkzaamheden aanzienlijk gereduceerd, want er is alleen nog maar een toevoerleiding nodig. Daarnaast dragen de SPEEDCON-snelaansluittechniek en de montageplaat van het metalen moduul bij aan een snelle en eenvoudige aansluiting.

Axioline – snel, robuust, eenvoudig

Axioline I/O's zijn snel, robuust en eenvoudig.

Axioline I/O's zijn snel, robuust en eenvoudig.

In de schakelkast of in het veld – voor beide geldt dat alle componenten van het Axioline-I/O-systeem zowel wat reactie- als installatietijd betreft snel zijn, een uiterst robuust design hebben en eenvoudig in de handling zijn. Overtuig u zelf!

Uw automatiseringspakket: Axioline F en Axiocontrol

Axioline en Axiocontrol voor een integrale PROFINET-oplossing  

Axioline en Axiocontrol voor een integrale PROFINET- of Modbus-oplossing

Creëer met Axiocontrol en Axioline F een integrale oplossing voor uw automatiseringstaken met PROFINET of Modbus. 

De compacte besturing Axiocontrol AXC 3050 bestuurt middelzware tot veeleisende automatiseringstaken betrouwbaar en snel. De compacte besturing uit de Axiocontrol-familie AXC 1050 ontlast als PROFINET-device hogere PROFINET-besturingen. Ze is optimaal geschikt voor de besturing van decentrale I/O-stations en dankzij de geïntegreerde UPS is een hoge beschikbaarheid gegarandeerd. 

Alle Axiocontrol-besturingen kunnen naadloos met maximaal 63 IP20-I/O-modulen uit de Axioline F-familie worden uitgebreid.

PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20