Oplossing voor de pompbesturing met toegang op afstand

Overzicht

Afvalwaterpompstation  

Afvalwaterpompstation

 • Engineers, installateurs en eigenaren van pompstations voor afvalwater staan voor de uitdaging oude bouwwerken te moderniseren en voor de bewaking met besturingssystemen te koppelen.
 • Phoenix Contact levert oplossingen voor de pompautomatisering die kant-en-klaar kunnen worden geïnstalleerd en via het mobiele telecomnetwerk in het desbetreffende besturingssysteem kunnen worden geïntegreerd.
 • Realiseer een efficiënte automatisering van pompstations voor bijv. het leegpompen van bassins door de pompbesturing eenvoudig ter plaatse in te stellen en te parametreren.

Toepassing

Afvalwaterpompstations zijn een belangrijk onderdeel van een betrouwbare afvoer van afvalwater. De bouwwerken zijn nodig op de plekken waar het water door hoogteverschillen niet vanzelf kan wegstromen. Bij de engineering is een lange levensduur en bedrijfszekerheid net zo belangrijk als de energie-efficiënte werking van het decentrale bouwwerk. Engineers, installateurs en eigenaren van installaties voor afvalwater staan zodoende voor de uitdaging de afzonderlijke pompen in afvalwaterpompstations zo energie-efficiënt mogelijk te laten werken. Bovendien moeten de stilstandtijden van de decentrale bouwwerken worden geminimaliseerd door continue bewaking.

Deze taken vereisen automatisering van de afvalwaterpompstations. Daarbij dient rekening te worden gehouden met invloeden van buitenaf, zoals hevige regenval, uitbreiding van de infrastructuur en verschillende speciale functies van de bouwwerken. Deze verschillende eisen leiden tot een complexe besturing van de voorzieningen voor het afvalwater. Door een toenemende kostendruk bij hoge flexibiliteit zijn hier nieuwe besturingsconcepten en oplossingen gevraagd voor de automatisering van decentrale bouwwerken voor de afvoer van afvalwater.

Oplossing

Phoenix Contact levert flexibele pompbesturingen die installatiegereed opgebouwd zijn en daardoor direct kunnen worden aangesloten. Het systeem kan via het GMS/GPRS-netwerk met de besturingscentrale communiceren.

De pompbesturing kan via het communicatieprotocol OPC eenvoudig in het hogere besturingssysteem worden geïntegreerd en gecontroleerd. Alle belangrijke meetwaarden, storingen en bedrijfsinformatie worden door het decentrale station gemeld.

U kunt de pompautomatisering eenvoudig installeren en door de visualisering kunnen alle parameters snel worden ingesteld. Door het aansluiten van eenvoudige digitale signalen minimaliseert u de installatiewerkzaamheden van de decentrale bouwwerken. Stilstandtijden en storingen kunt u met behulp van een gestandaardiseerd product minimaliseren. Naast de voeding van de kast hoeft de eigenaar alleen nog maar de sensoren voor de peilmeting, het debiet en stroommeting alsmede de verschillende ingangssignalen van conventionele knoppen, schakelaars of andere meldingen aan te sluiten.

Topologie afvalwaterpompen  

Oplossingen voor afvalwaterpompen: van motormanagement tot en met veilige datacommunicatie

PumpControl – van standaard tot specifiek

Schakelkast pompbesturing  

Betrouwbare pompbesturing voor de afvoer van afvalwater

In de kern bestaat de oplossing uit een krachtige modulaire besturing met geïntegreerde GSM/GPRS-modem. De besturing is al voorgeprogrammeerd. Daarnaast voorziet de oplossing in een visualiseringsinterface voor de parametrering van de gewenste functies.

 • 24 V DC-uitgangssignalen schakelen vermogensrelais of contactors voor de aansturing van de pompen en lichtindicaties.
 • 24 V DC-ingangsmodulen maken de aansluiting van motorbeveiligingsschakelaars, activiteitsmeldingen en overige meldingen voor de bewaking als ingangssignalen mogelijk.
 • Er kunnen op OPC gebaseerde Touch-Panels worden geïntegreerd voor een comfortabele bediening ter plaatse.
 • Meetgrootheden worden geïntegreerd via standaard analoge signalen (0 … 10 V of 4 … 20 mA).
 • Een energiemeting registreert elektrische grootheden voor de energiegegevensregistratie.
 • Functies voor het bewaken van de decentrale bouwwerken voor de bedrijfszekerheid zijn geïntegreerd.

Uw voordelen

 • verhoogde efficiëntie door op de behoefte afgestemde werking van de pompen
 • flexibele montage en snelle parametrering van de pompbesturing via webbrowser
 • geringe engineeringswerkzaamheden door voor montage voorbereide, voorbedrade schakelkasten
 • snelle inbedrijfstelling door eenvoudige definitie van functies
 • diagnose op afstand van de decentrale bouwwerken via uitvalveilige remoteprotocollen

Producten

BeschrijvingTypeArtikelnr.
BesturingILC 151 GSM/GPRS2700977
Inline-klemIB IL 24 DI8/HD-PAC2700173
Inline-klemIB IL 24 DO8/HD-PAC2700172
Inline-klemIB IL AI 4/EF-PAC2878447
Touch-PanelTP 3070W2400454
Programma-/configuratiegeheugenSD FLASH 2GB APPLIC A2701190
BeschrijvingTypeArtikelnr.
BesturingILC 151 GSM/GPRS
Inline-klemIB IL 24 DI8/HD-PAC
Inline-klemIB IL 24 DO8/HD-PAC
Inline-klemIB IL AI 4/EF-PAC
Touch-PanelTP 3070W
Programma-/configuratiegeheugenSD FLASH 2GB APPLIC A

PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20
Referrer:

Deze website maakt gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Sluiten