Gemeentelijke diensten Bad Kreuznach

Overzicht

Kijkje in een drinkwaterreservoir  

Het drinkwater wordt in 23 reservoirs opgeslagen

  • In het kader van de aanpassing van het leidingnetwerk wilden de gemeentelijke diensten van de Duitse stad Bad Kreuznach ook de remote communicatietechniek up-to-date maken.
  • Er werd gezocht naar een oplossing met open interfaces, die standaardprotocollen ondersteunt en wordt gekarakteriseerd door een gebruikersvriendelijke engineering.
  • De modulaire oplossing voor communicatie op afstand, die gebaseerd is op Inline-besturingen en de functieblokbibliotheek Resy+, wist de besluitnemers te overtuigen door de flexibiliteit en toekomstbestendigheid.
  • Nadat de eerste toevoerlijn gemoderniseerd is, zijn in de volgende bouwfasen de overige stations aan de beurt.

Klantprofiel

Gunther Christmann van de afdeling Waterwinning/Huistechniek  

Gunther Christmann is overtuigd van de oplossing voor communicatie op afstand van Phoenix Contact

De gemeentelijke diensten in Bad Kreuznach voorzien circa 71.000 inwoners via een leidingnetwerk met een lengte van bijna 500 km van 4,3 miljoen kubieke meter drinkwater per jaar.

Daarvoor staan meer dan 25 oppervlaktewaterbronnen en 34 grondwaterbronnen alsmede 23 reservoirs met een totale inhoud van meer dan 25.000 kubieke meter ter beschikking.

Toepassing

Schakelkast met remote communicatietechniek van Phoenix Contact  

Het station voor communicatie op afstand (linksboven) past zich flexibel aan de betreffende eisen van de applicatie aan

Nadat het verzorgingsgebied was uitgebreid, moest het leidingnetwerk dienovereenkomstig worden aangepast. In het kader van de geplande aanpassingsmaatregelen besteedden de besluitnemers ook aandacht aan de automatiserings- en remote communicatietechniek. "Omdat de vernieuwing in fases diende te worden uitgevoerd, moesten de oude en nieuwe systemen parallel aan elkaar werken," vertelt Gunther Christmann van de afdeling Waterwinning/Huistechniek. "Een andere uitdaging was dat in de installatie automatiseringscomponenten van verschillende aanbieders worden gebruikt." Door deze randvoorwaarden waren open interfaces noodzakelijk, alsmede de toepassing van standaard protocollen en een gebruikersvriendelijke engineering.

De Gemeentelijke diensten Bad Kreuznach gebruiken remoteprotocol IEC 60870-5-104. Omdat het opvolgende systeem van de vorige fabrikant niet voldeed aan de beschreven eisen, gingen Christmann en zijn collega's op zoek naar een geschikt alternatief. Uiteindelijk viel de keuze op het systeem voor communicatie op afstand van Phoenix Contact.

De oplossing

Kijkje in de controleruimte  

De medewerkers in de controleruimte hebben altijd overzicht over de actuele toestand van de installatie.

De stations voor communicatie op afstand zijn gebaseerd op een toepassingsgerichte besturing en de functieblokbibliotheek Resy+ voor remote communicatietechniek. Door de combinatie van deze twee elementen ontstaat een modulaire oplossing die niet alleen een koppeling met de verschillende besturingssystemen mogelijk maakt, maar ook eenvoudig en flexibel aan de betreffende applicatie kan worden aangepast. Vanwege de applicatieve implementatie van de protocollen kan de besturing behalve de remote communicatietechniek ook andere M&R-taken op zich nemen. Resy+ koppelt de buitenstations met het besturingssysteem op basis van de remoteprotocollen IEC 60780-5-101/104, DNP3 of ODP.

De bij de gemeentelijke diensten gerealiseerde oplossing voor communicatie op afstand is gebaseerd op de Inline-besturingen uit de 100-serie. Deze besturingen kunnen door een groot aantal verschillende rijgbare I/O-modulen naar behoefte worden uitgebreid. Bovendien kunnen de producten van andere fabrikanten – in dit geval een pompbesturing – eenvoudig worden geïntegreerd via standaard protocollen zoals Modbus. Daarmee voldoet de oplossing aan alle moderne eisen en is deze perfect toegerust voor toekomstige taken. De verzamelde gegevens worden kabelgebonden doorgegeven aan het procesbesturingssysteem met gebruikmaking van het protocol IEC 60870-5-104. De medewerkers aldaar kunnen het gehele proces nu op afstand besturen en hebben altijd overzicht over de actuele toestand van de installatie. Bovendien worden de historische gegevens, die door de besturing worden voorzien van een tijdstempel, gearchiveerd om vervolgens te kunnen worden gebruikt voor uitgebreide analyses. Verder kunnen de medewerkers in de controleruimte de gebeurtenis-georiënteerd verstuurde alarmmeldingen en waarschuwingen analyseren. Op basis van deze gegevens zorgt een alarmeringssysteem er zo nodig voor dat het service- en onderhoudspersoneel snel en betrouwbaar wordt geïnformeerd. Nadat de eerste toevoerlijn gemoderniseerd is, zijn in de volgende bouwfasen de overige stations aan de beurt.

Conclusie

Door de uitgevoerde en geplande moderniseringen kunnen de Gemeentelijke diensten Bad Kreuznach hun installaties nu en in de toekomst efficiënt en betrouwbaar inzetten. Dankzij open interfaces en uitbreidingsmogelijkheden kan de drinkwaterleverancier ook snel en economisch reageren op toekomstige eisen. Een uitgebreid op de branche afgestemd productenprogramma, flexibele oplossingen voor communicatie op afstand en de industrie alsmede een jarenlange ervaring maken van Phoenix Contact een betrouwbare partner op het gebied van watermanagement.

PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20
Referrer:

Deze website maakt gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Sluiten