Straatverlichting

Straatverlichting

Verlichting efficiënt aansturen

Moderne verlichtingsoplossingen zorgen voor meer attractiviteit en veiligheid op straten en pleinen.

Terug naar Wegverkeer

Categorieën

De reeds aanwezige infrastructuur van de straatverlichting staat voor nieuwe technische en economische uitdagingen. Centraal staat de verhoging van de attractiviteit en veiligheid op straten en pleinen. Stadsplanners kiezen daarbij voor energiebesparende en onderhoudsarme oplossingen.

Met innovatieve lichtmanagementsystemen van Phoenix Contact bestuurt u de verlichting behoeftegericht vanuit de controleruimte met behulp van gestandaardiseerde remote communicatietechniek. Dankzij flexibele schakelscenario's wordt het schakelen efficiënt gemaakt.

Uw voordelen

  • aanzienlijke verlaging van de onderhouds- en energiekosten door diagnose en monitoring van alle stations binnen het besturingssysteem
  • overdracht van alle data voor analyse en archivering aan de controleruimte via draadloze telecomnetwerken
  • automatische besturing van de verlichting in geval van een communicatiestoring door instelling van een kalender

Decentraal besturen en registreren

Besturing van een straatverlichtingssysteem  

Behoeftegerichte besturing van de verlichting

Stuur straatverlichtingssystemen efficiënt en vooral energiebesparend aan.

Met ons automatiseringssysteem communiceert u via gestandaardiseerde remote communicatietechniek. De verlichting schakelt behoeftegericht en afhankelijk van het verloop van de invallende duisternis.

Beveiligen

Totaaloplossing voor de overspanningsbeveiliging  

Beveiligen tegen overspanningen

Overspanningsschade reduceert het besparingspotentieel van energiebesparende led-straatverlichting aanzienlijk. Met totaaloplossingen voor overspannings- en apparaatbeveiliging houdt u uw kosten zo laag mogelijk.

De overspanningsbeveiligingsmodulen BLOCKTRAB zorgen voor een betrouwbare beveiliging van uw elektrische apparatuur. De installatie direct in de straatlantaarn of de junction box is eenvoudig te realiseren.

Continu data uitwisselen

Datamanagement in de controleruimte  

Data met toegangsbeveiliging overdragen

Om afgelegen installaties te bewaken, meetwaarden te analyseren en data te archiveren moeten alle stations met de controleruimte verbonden zijn. De ODP-server maakt datacommunicatie op afstand met toegangsbeveiliging mogelijk.

Data kunnen kabelgebonden of via draadloze telecomnetwerken continu tussen de straatverlichtingsverdelers en het SCADA-systeem worden uitgewisseld.

Efficiënte aansturing van straatverlichting met M2M-communicatie

Het meld- en besturingsmoduul TC Mobile I/O X300 neemt in het complete systeem de aansturing van de lichtstrips in de straatverlichtingsverdeler op zich. De communicatie vindt plaats door middel van een ODP/OPC-server via draadloze telecomnetwerken.

De afzonderlijke aansturing van de vermogensrelais in de straatverlichtingsverdeler maakt een nachtschakeling, halve nachtschakeling en een speciale schakeling voor voetgangersoversteekplaatsen mogelijk. Het meldmoduul geeft decentrale in- en uitschakeltijden door en protocolleert deze. Bij een eventuele communicatie-uitval is het statische inschakelen van de straatverlichting tijdsgestuurd gegarandeerd.

Topologie: aansturing van straatverlichting  

Behoeftegericht aansturen van de straatverlichting

PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20