Signaallampen voor de automatisering van waterwegen

Overzicht

Sluis met signaalinstallatie  

Verlichtingsoplossingen voor waterwegen

  • Exploitanten en installateurs van signaleringen voor waterwegen staan voor de uitdaging een duurzame werking te garanderen.
  • Phoenix Contact biedt op elkaar afgestemde systemen voor zeer diverse signaleringstaken.
  • De zeewaterbestendige signaallampen kunnen naadloos in bestaande netwerken en de automatiseringsomgeving worden geïntegreerd.

Toepassing

Signaalinstallatie  

Signaalinstallatie voor het scheepvaartverkeer

Voor de verkeersregeling van waterwegen zorgen signaleringsinstallaties op uiteenlopende plaatsen voor een veilige en betrouwbare werking. Signalering wordt bijv. toegepast op binnenwaterwegen, bij haventoegangen, scheepvaartbakens, nauwe doorvaarten met een regeling voor enkelbaans verkeer of in sluizen. De installaties zijn daarbij onderdeel van een vaak complexe automatiseringsomgeving.

Naast een eenvoudige en snelle installatie is vooral een betrouwbare werking en een maximale beschikbaarheid van de signaalinstallatie van doorslaggevend belang. Zowel voor een optimaal onderhoud als om als bewijsmateriaal te kunnen dienen moeten de bedrijfsgegevens altijd inzichtelijk zijn.

Oplossing

Maritieme signaallampen  

Naadloze integratie in de automatiseringsomgeving

Phoenix Contact levert producten en systemen voor een volledige automatisering van signaleringen bij waterwegen. Die lopen uiteen van afzonderlijke led-lampen tot aan totaaloplossingen.

De lampen worden door middel van buskoppeling gekoppeld met het netwerk en aangestuurd. Als terugmelding vanuit de lamp wordt een conditioning monitoring in het besturingsproject geleverd. Dat betekent bijvoorbeeld een vergelijking in realtime tussen de gewenste en de werkelijke toestand van de installatie. Tevens is er een analyse van de diagnose- en statusmeldingen van alle aangesloten lampen in het besturingsproject geïntegreerd.

Zowel voor een eenvoudige koppeling van de signalering als voor complexe besturingssystemen levert Phoenix Contact de passende oplossing inclusief alle componenten – van de voeding met geïntegreerde overspanningsbeveiliging, via veldniveau, besturingstechniek en netwerkinfrastructuur tot aan het besturingsniveau aan toe.

Verder kunnen er op maat gemaakte functies voor de lampen worden ontwikkeld dankzij de jarenlange ervaring en contacten met gebruikers en voor specificaties verantwoordelijke beroepsverenigingen en instituten.

Topologie signaleringsoplossing  

Opbouw van een signaleringsoplossing voor sluisinstallaties

Uw voordelen

  • eenvoudige integratie van de signaallampen door bustechnologie en uitbreiding met extra functies
  • integratie in reeds aanwezige besturingssystemen met gestandaardiseerde Ethernet-protocollen
  • flexibel aanpasbaar aan de eisen voor de applicatie dankzij schaalbare hardware

Producten

BeschrijvingTypeArtikelnr.
Maritieme signaallampbijv. CSD-SL 300 WH2701785
Onderbrekingsvrije voedingbijv. QUINT-UPS/ 24DC/ 24DC/102320225
Veiligheidsmoduul voor het Axioline I/O-systeembijv.: AXL F LPSDO8/3 1F2702171
Netwerkinfrastructuur voor de opbouw van netwerken met een hoge beschikbaarheid als backbonebijv.: FL Switch SMCS 8GT2891123
BeschrijvingTypeArtikelnr.
Maritieme signaallampbijv. CSD-SL 300 WH
Onderbrekingsvrije voedingbijv. QUINT-UPS/ 24DC/ 24DC/10
Veiligheidsmoduul voor het Axioline I/O-systeembijv.: AXL F LPSDO8/3 1F
Netwerkinfrastructuur voor de opbouw van netwerken met een hoge beschikbaarheid als backbonebijv.: FL Switch SMCS 8GT

PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20
Referrer: