Geoptimaliseerde processen in de schakelkastbouw

Geoptimaliseerde processen in de schakelkastbouw

Efficiënte schakelkastproductie

Maak uw schakelkastproductie zo efficiënt mogelijk, van techniek tot productie.

De schakelkastbouw wordt gekenmerkt door een hoog aandeel aan proceskosten. Dit is een ideaal aanknopingspunt om de efficiëntie in de productie van machines en installaties te verbeteren.

Passend bij de individuele randvoorwaarden ontwikkelen onze experts samen een concept met u. Maak gebruik van onze ervaring in bedrijfsinterne machinebouw, om individuele en succesvolle oplossingen te creëren.

Spanningsveld schakelkastbouw

De spanningsvelden in de schakelkastbouw  

De spanningsvelden in de schakelkastbouw

De schakelkastbouw is een voorbeeld van de uitdagingen van de productie-industrie in hogelonenlanden: Het spanningsveld tussen groeiende aanspraken en beperkt bruikbare oplossingsbenaderingen.

Door steeds kortere leveringstijden en stijgende concurrentiedruk zijn foutloze productieprocessen vereist. Bestaande methodes en processen kunnen echter de nieuwe uitdagingen in de schakelkastbouw niet aan. De oplossing bestaat in de overname van industriële productieprincipes.

Het ClipX-concept

Het ClipX-concept  

Het ClipX-concept

Phoenix Contact ontwikkelt in het kader van het ClipX-concept een oplossingenprogramma, dat rekening houdt met alle relevante bedrijfsprocessen in de schakelkastbouw en deze systematisch doorlicht.

Daarbij zal het ClipX-concept op beproefde kerntechnologieën alsmede op een brede kennis op het gebied van techniek, IT-integratie, productie en logistiek gebaseerd zijn.

Heeft u interesse in ons aanbod en wilt u een vrijblijvend informatiegesprek over
ons ClipX-concept? Gebruik dan het contactformulier aan de rechterkant.

Klemmenstrookvervaardiging

Klemmenstrookservice  

Klemmenstrookservice

De aanspraken in de schakelkast- en schakelinstallatiebouw worden bepaald door de productie van grote series enerzijds, en het dynamische individuele bedrijf anderzijds. Hierbij moet de kosteneffectiviteit en de tijdige voltooiing gegarandeerd zijn.

Als partner van de schakelinstallatiebouw heeft Phoenix Contact niet alleen alle producten voor de beste schakelkasten, maar geeft ook ondersteuning door een groot aantal diensten. Met name onze klemmenstrookproductie helpt om opdrachtpieken flexibel te verwerken of de klemmenstroken just-in-time aan een serieproductie toe te voeren. De compleet gemonteerde, gemarkeerde en van toebehoren voorziene klemmenstroken moeten alleen nog ingebouwd en aangesloten worden.

Heeft u interesse in ons aanbod en wilt u een vrijblijvend informatiegesprek over onze klemmenstroken? Gebruik dan het contactformulier aan de rechterkant.

Werknemerassistentiesystemen

Pick-by-light-werkplek  

Een moderne pick-by-light-werkplek

De omzetting van een pure werkplaatsmontage, waarbij de werknemer een schakelkast compleet opbouwt, tot het gepulste uitrustingsproces van de montagerail dat steunt op werkverdeling kan alleen al kosten besparen. Voor de "in-house" montagerailuitrusting met handmatige werknemerplekken ontwikkelt Phoenix Contact samen met de Ruhr Universität Bochum op maat gemaakte oplossingen.

Hier worden nieuwe concepten voor de beschikbaarstelling van het materiaal, de communicatie van de werkplekken met elkaar, de integratie van MES-systemen, de kwaliteitscontrole en de regeling voor op het juiste moment beschikken over materiaal met behulp van buffermagazijnen, de ergonomie en veel meer ontwikkelt. Met behulp van pick-by-light-werkplekken wordt de werknemer veilig en efficiënt door het montageproces geleid. Speciale aandacht gaat hierbij uit naar de toepassing van de technologieën virtual en augmented reality. Momenteel worden er tests uitgevoerd met het product HoloLens van de firma Microsoft.

Heeft u interesse in ons aanbod en wilt u een vrijblijvend informatiegesprek over
onze klemmenstroken? Gebruik dan het contactformulier aan de rechterkant.

Schakelkasten eenvoudig en snel bekabelen

Bekabeling met de Push-in-aansluittechniek en Crimphandy  

Bekabel snel en eenvoudig met de Push-in-aansluittechniek en de Crimphandy

Met de Push-in-aansluittechniek kunnen elektrische installaties continu van het veld tot de besturing eenvoudig en zonder gereedschap worden bedraad. Dit maakt de weg vrij voor nieuwe, meer rationele (machine-)installaties. Het zonder gereedschap, direct aansluiten van aders en de optimaal toegankelijke aansluiting aan de voorzijde maakt de push-in-technologie tot de aansluittechniek van de toekomst van het geautomatiseerde bedraden.

Bij het gebruik van flexibele aders met adereindhulzen bespaart u bovendien bekabelingstijd met de mobiele isoleer- en crimpautomaten. Met de zogenaamde Crimphandy worden aders in slechts één bewerkingsstap gestript, van een adereindhuls voorzien en gecrimpt. Dat gebeurt allemaal in slechts drie seconden.

In samenhang met de Push-in-technologie wordt daarmee de voor een aansluiting benodigde werktijd aanzienlijk verlaagd: terwijl voor het inkorten, strippen, handmatig aanbrengen en verpersen van de adereindhuls en voor de aansluiting van de ader op een Push-in-klem ca. 17 seconden nodig zijn, is hetzelfde werk met Crimphandy in slechts 10 seconden voltooid.

PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20