Bewaken en beveiligen

Bewaken en beveiligen

Beveiligen tegen overspanningen

Met oplossingen van Phoenix Contact realiseert u de grootst mogelijk beveiliging van uw installatie.

Terug naar Dakinstallaties

Categorieën

Om verschillende installatiedelen van dakinstallaties optimaal te beveiligen tegen directe blikseminslag en overspanningen is de toepassing van stringboxen noodzakelijk. Phoenix Contact heeft een breed aanbod aan verschillende direct te installeren en aan te sluiten stringboxen voor uw dakinstallaties.

Uw voordelen

  • alle sets in stof- en waterstraaldichte behuizingen (IP65)
  • snelle installatie door voorgeconfectioneerde PV-sets
  • de grootst mogelijke veiligheid in geval van onderhoud of gevaar
  • normconforme schakel- en verdeelinrichtingen dankzij het aanhouden van DIN EN 61439

Beveiligen tegen overspanningen

Overspanningsbeveiliging voor PV-dakinstallaties  

Voorgeconfectioneerde PV-sets voor een betrouwbare beveiliging van dakinstallaties

Phoenix Contact biedt met zijn voorgeconfectioneerde sets betrouwbare systeemoplossingen voor de beveiliging van de omvormer direct voor de gelijk- resp. wisselspanningsingangen.

Daarbij worden overspanningsinkoppelingen rechtstreeks naar het aardpotentiaal afgeleid. Dankzij een goed afgestemde functie-omvang kunnen nieuwe varianten binnen korte tijd worden geleverd.

Aansluiten

Voor de aansluiting van de PV-strings worden de stringboxen met onze SUNCLIX-wanddoorvoeren of met kabelwartels op push-in-klemmen uitgerust. SUNCLIX-connectoren van Phoenix Contact alsmede push-in-klemmen combineren de voordelen van eenvoudig installeren met een betrouwbare en onderhoudsvrije aansluiting.

Vrijschakelen en scheiden

Wij bieden zowel een brandweer-nooduitschakeling resp. lastscheidingsschakelaar als overspanningsbeveiliging in één apparaat. Via een nood-uit-schakelaar is een vrijschakeling van de PV-installatie op afstand mogelijk, waarmee een maximale veiligheid in geval van onderhoud of gevaar wordt geboden.

PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20