Micro inverters

Micro inverters

Installatie eenvoudig gemaakt

Met het connectorsysteem sluit u uw micro inverters AC- en DC-zijdig universeel aan.

Micro inverters worden direct op de fotovoltaïsche panelen gemonteerd. Overschaduwing of andere prestatieverlagende gebeurtenissen spelen zo geen rol meer voor andere panelen. Daardoor kunnen aanmerkelijk hogere opbrengsten worden behaald.

Ook gecompliceerde aaneenschakelingen van de panelen zijn niet meer nodig. Bent u op zoek naar een universele en eenvoudig te installeren aansluittechniek voor uw micro inverter? Het connectorsysteem voor micro inverters van Phoenix Contact is speciaal ontwikkeld om aan uw wensen tegemoet te komen. Het kan volgens uw wensen worden voorgeconfectioneerd om een gebruikersvriendelijke installatie per plug-and-play op de plaats van installatie mogelijk te maken.

Uw voordelen

  • 3-polige, gepolariseerde aansluiting (polariteitsbeveiliging)
  • maximale betrouwbaarheid door SUNCLIX-contacten
  • gebruik van micro inverters met een uitgangsvermogen van 500 W mogelijk
  • universeel connectorsysteem voor de AC- en DC-zijde van uw micro inverters

Apparaataansluiting

Micro inverters in de applicatie  

Zeer goede prestaties op paneelniveau dankzij micro inverters

Met de SUNCLIX DC-connectoren als apparaatstekers voor micro inverters of voor de veldconfectionering realiseert u ook paneelzijdig hoge prestaties en de beste kwaliteit.

AC-aansluittechniek

AC-aansluittechniek voor micro inverters  

AC-Y-verdeler speciaal voor toepassing van micro inverters

De AC-Y-verbinder bestaat uit twee 3-polige aansluitingen, die gepolariseerd via de hoofdleiding (trunk line) met elkaar worden verbonden.

De koppelingszijde beschikt naast de opname van de trunk line ook over een opname voor de drop line, die als verbinding met de omvormer dient.

Netaansluiting

Netaansluiting voor micro inverters in de applicatie  

Netaansluitconnectoren maken stroominvoeding in het net mogelijk

De netaansluitconnectoren zijn het verbindende element tussen PV-systeem en het net.

Afhankelijk van de opbouw van het systeem kan de netaansluiting via de connector of de koppelingszijde van de AC-Y-verbinder plaatsvinden. Het vrije kabeluiteinde wordt ofwel in een verdeelkast aangesloten, ofwel via een kabelmof naar de hoofdaansluiting geleid.

Micro inverters aansluiten

Bij toepassing van micro inverters wordt elk afzonderlijk paneel altijd in het optimale werkpunt benut, of het nu tijdelijk deels overschaduwd is of niet.

Er kunnen extra opbrengsten van het complete systeem worden behaald van wel 20 % door micro inverters toe te passen in vergelijking met string-omvormerarchitecturen. Sluit uw micro inverters DC- en AC-zijdig aan met het connectorsysteem van Phoenix Contact.

Aansluittechniek voor micro inverters

Universele aansluittechniek voor de AC- en DC-zijde van micro inverters

PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20

Deze website maakt gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Sluiten