Aansluitklemmen voor een snelle bedrading

Aansluitklemmen voor een snelle bedrading

Snelle aderaansluiting

Van de aansluitklem tot en met de functieklem – altijd de perfecte klem voor uw toepassing.

Uw voordelen

  • snelle en flexibele montage alsmede inbedrijfstelling door steekbare aansluitoplossingen
  • reductie van de bedradingstijd met tot 60 % dankzij snelaansluittechniek
  • bedrading zonder gereedschap en tot 50 % minder benodigde insteekkracht dankzij push-in-aansluittechniek
  • besparing van voorraadkosten dankzij gestandaardiseerde toebehoren
  • aansluitklemmen getest volgens EN 50155

Toepassing

Voor railvoertuigen gelden regelmatige onderhoudsintervallen. Het doel hiervan is, naast het garanderen van de bedrijfsveiligheid, het voertuig na zo kort mogelijke tijd weer in het verkeer te brengen.

Daarom moeten componenten die niet meer voldoen aan de technische eisen of waarvan de gegarandeerde levensduur de volgende onderhoudsinterval niet meer haalt, snel worden vervangen.

De oplossing

Bij het vervangen van elektrisch componenten blijken de oplossingen met steekbare aansluitklemmen van bijzondere waarde te zijn. Door middel van IDC-snel- of push-in-aansluittechniek ontstaan aanzienlijke voordelen voor de bedrading.

Steekbare klemmen voor de moduulbedrading

Steekbare aansluitoplossingen COMBI  

Steekbare aansluitoplossingen COMBI

Als er complete modulen vervangen dienen te worden, zijn steekbare klemmen van Phoenix Contact de geschikte keuze. De modulen kunnen al in de voorproductie van COMBI-connectoren worden voorzien. Zo wordt de bedrading op de locatie bijzonder snel en bovendien foutloos dankzij de individuele coderingsmogelijkheden van de connectoren.

De COMBI-connectoren zijn, net als de aansluitklemmen, leverbaar met schroef-, veerdruk-, push-in- en snelaansluiting. Met de nominale gegevens tot 41 A en 1000 V is dit een steeksysteem voor signaal- en vermogensbedrading. Daarbij is het systeem zeer trillingsbestendig. Zowel de klemmen als de stekers zijn vingeraanrakingsveilig uitgevoerd. Er is een omvangrijk assortiment toebehoren leverbaar, van vergrendeling tot aan schermaansluiting.

Snelaansluitklemmen

Aansluitklem met snelaansluittechniek  

Bedradingstijd verkorten met snelaansluitklemmen

Het wezenlijke kenmerk van de snelaansluittechniek is het gepatenteerde snijcontact. De aders hoeven niet gestript te worden. In slechts één enkele bewerkingsstap wordt er via het ruimtebesparende bedieningsmechanisme met een schroevendraaier voor gezorgd dat de aders contact maken en aangesloten zijn.

Omdat de aders zonder voorbehandeling worden aangesloten, bedraagt de tijdsbesparing tot 60 % in vergelijking met andere manieren van aansluiten. De aansluitklemmen met snelaansluittechniek zijn ook geschikt voor toepassingen met weinig beschikbare ruimte.

Push-in-aansluitklemmen

Aansluitklem met push-in-aansluittechniek  

Aansluiten zonder gereedschap met push-in-aansluittechniek

Vederlicht, direct insteken is het voordeel van de push-in-aansluittechniek. Tot 50 % gereduceerde insteekkracht en het aansluiten zonder gereedschap verlichten de werkzaamheden voor het onderhoudspersoneel en zorgen tevens voor een besparing op de onderhoudstijd.

Maar de push-in-aansluiting overtuigt niet alleen bij het installeren. Ook bij de vervanging van componenten is geen speciaal gereedschap nodig. Met de geïntegreerde bedieningsknop worden aangesloten aders snel en eenvoudig losgenomen.

PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20