Glasvezelkabels voor communicatienetwerken

Glasvezelkabels voor communicatienetwerken

Groot bereik, maximale storingvrijheid

Glasvezeltechnologie – perfect voor een storingvrije verbinding en overbrugging van grote afstanden.

Uw voordelen

  • absolute storingvrijheid, ook onder extreme elektromagnetische invloeden – dankzij optische overdracht
  • maximale overdrachtsafstanden met tegelijkertijd zeer hoge overdrachtssnelheden door de glasvezeltechnologie
  • automatische rangeerbedrading via de montagerail-busverbinders maakt modulaire stationsopbouw mogelijk

Toepassing

De noord-zuidverbinding voor langeafstandsverkeer in Berlijn loopt via Hauptbahnhof en Potsdamer Platz tot aan station Südkreuz. Een communicatienetwerk voor de middenspanningsvoeding verbindt 17 substations langs het spoortraject.

De oplossing

Het communicatienetwerk voor de middenspanningsvoeding is op basis van glasvezelkabels opgezet. De voordelen van de glasvezeltechniek zijn potentiaalscheiding en immuniteit tegenover EMC-storingen, vooral in de buurt van 10 kV-schakelinstallaties. In elk station zorgen meerdere middenspanningsschakelinstallaties voor de elektrische voeding. De substations bevinden zich in de directe nabijheid van de treinstations en op strategische punten langs de noord-zuidverbinding.

De glasvezeltechniek van Phoenix Contact dient voor de verbinding van de substations met het hogere besturingssysteem en de communicatie tussen de lokale besturing en de beveiligings- en besturingsapparatuur van de middenspanningsvelden.

Modulariteit en permanente statusmelding

Het glasvezelkabelsysteem PSI-MOS valt op door zijn modulariteit en door de permanente analyse van de optische ontvangst. Daardoor is de gecompliceerde inmeting van de glasvezeltrajecten niet nodig.

Door de directe weergave van de ontvangstkwaliteit op de modulen door middel van de bargraph met vier niveaus kan ook ongeschoold personeel de kwaliteit van de glasvezeltrajecten over lange termijn beoordelen zonder dure equipment.

Storingvrije datacommunicatie over grote afstanden

PSI-MOS-glasvezelconverter  

PSI-MOS-modulen geven de signaalkwaliteit direct aan

De glasvezelconverters PSI-MOS zijn vooral geschikt voor installaties waarin grote overdrachtsafstanden en een hoge ongevoeligheid voor EMC-storingen vereist zijn. De modulaire opbouw maakt de realisatie van individuele communicatiehubs mogelijk. Zo zijn willekeurige topologieën mogelijk, zoals lijn, ster en redundante circuits.

In een PROFIBUS-hub kunnen alle overdrachtsmedia met elkaar worden gecombineerd. Montagerail-busverbinders verbinden de modulen onderling. Zo realiseert u snel en eenvoudig de geschikte mix van koper, glasvezel, draadloos en SHDSL.

PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20