Overspanningsbeveiliging voor installatie met bliksemgevaar in Hainan

Hainan in China: productie-installatie voor polystyreen

De Hainan Shihua Jiasheng Chemical Company is opgericht vanwege de ontwikkeling van de wereldwijde productiecapaciteiten van polystyreen en de beperkte productie op korte termijn.

De onderneming is ontstaan uit een joint venture van de chemische bedrijven Hainan Shihua Petrochemical Company en Jiansu Jiasheng Chemical Company.

Het doel was een FCC-drooggasinstallatie (Fluid Catalytic Cracking) met een jaarlijkse polystyreenproductie van 80.000 ton te realiseren. Bovendien moest er een buizenstelsel tussen de twee moedermaatschappijen komen.

De totale investering in het project bedroeg 390 miljoen RMB met een rendement van een miljard RMB.

De Hainan Shihua Jiasheng Chemical Company droeg ook bij aan de opbrengststijging van de gehele industriële tak. Dat wil zeggen, het bedrijf draagt 100.000 ton polystyreen per jaar bij.

De applicatie

De Hainan Shihua Jiasheng Chemical Company is gevestigd aan de zuidelijke grens van China. Het gebied wordt gekenmerkt door zwaar onweer en stormen.

Bliksembeveiliging was meteen vanaf het beginontwerp een belangrijk thema. De heer Jiang, directeur Technologie, koos voor de overspanningsbeveiligingsmodulen van Phoenix Contact.

De oplossing

Overspanningsbeveiliging in Hainan, China  

Overspanningsbeveiliging in meer dan 2.000 elementen

De Hainan Shihua Jiasheng Chemical Company implementeerde overspanningsbeveiliging van Phoenix Contact bij alle veldinstrumenten en de elektrische installatie, bij instrumenten in het controlesysteem en voedingsmodulen.

In totaal werden meer dan 2.000 elementen voorzien van bliksem- en overspanningsbeveiligingsmodulen van Phoenix Contact.

Bliksemstroomafleiders FLASHTRAB FLT zorgen voor de beveiliging van de voeding. Overspanningsbeveiliging uit de productfamilies VALVETRAB VAL en PLUGTRAB PT beveiligen het controlecentrum. De overspanningsbeveiligingsmodulen PLUGTRAB S-PT beveiligen in de intrinsiekveilige uitvoering voor de veldinstallatie de overdracht van de gevoelige gegevens van de M&R-techniek.

Conclusie

De ethylbenzeen-productielocatie kreeg vaak onweer en stormen te verduren. Sinds de installatie van de beveiligingsmodulen van Phoenix Contact zijn er geen problemen meer.

De heer Jiang zei: "Dit bewijst de hoge kwaliteit van de overspanningsbeveiligingsmodulen. Onze keuze is absoluut de juiste geweest. Ik zou graag willen dat Phoenix Contact zich nog meer op veiligheidsprojecten in de chemische industrie ging richten."

PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20