Terug naar het overzicht

Innovatieve spanningsinstallatie bij Ritter Starkstromtechnik

Eén van de grootste elektro-installatiebedrijven

Ritter Starkstromtechnik GmbH & Co uit Dortmund in Duitsland behoort met 550 medewerkers tot de grootste elektro-installatiebedrijven. De onderneming biedt producten en diensten op vier verschillende gebieden aan:

  • het koppelen van grote netten in gebouwen en installaties door middel van traditionele installatietechniek
  • organisatie en besturing van technische processen door individuele automatiseringsoplossingen
  • schakelapparatuur voor het vermogensbereik
  • veilige spanningsverdeling door midden- en laagspanningsschakelinstallaties voor de industrie en de energievoorziening

De applicatie

Midden- en laagspanningsschakelinstallaties voor de industrie en de energievoorziening worden bij Ritter in Olfen geëngineerd, ontwikkeld en geproduceerd. De installaties worden ofwel in typegoedgekeurde standaard-, ofwel in klantspecifieke speciale uitvoering geleverd.

De innovatieve middenspanningsinstallatie GT 4 is een bijzonderheid. Bij deze installatie is – op basis van speciale constructiekenmerken van het vermogensdeel – de bouwbreedte van de 31,5 KA-uitvoering gereduceerd tot 600 mm.

De innovatie in het besturingsdeel van de installatie is de QUICKON-snelaansluittechniek van Phoenix Contact.

De oplossing

IDC-snijaansluiting  

Snel en betrouwbaar: IDC-snijaansluiting

Bij de QUICKON-snelaansluitklemmen hoeft de ader niet meer te worden gestript, adereindhulzen zijn ook niet meer nodig.

Nadat deze op lengte is gemaakt, wordt de ader eenvoudig aangesloten door de klem met een standaard schroevendraaier om te zetten. Met de klemtypen met nominale doorsneden van 1,5 en 2,5 mm² kunnen aders van 0,34 tot 2,5 mm² worden aangesloten.

Als aanvulling op de aansluit- en aardklemmen zijn er ook de meerpolige TWIN-klemmen. Hiermee kunnen snel potentiaalverdelingen worden gerealiseerd.

Conclusie

Veel verschillende schakeltaken kunnen worden gerealiseerd door de toepassing van scheidings-, zekerings- en componentenstekers op basisklemmen.

Bovendien zijn QUICKON-aansluitklemmen in hybride uitvoering leverbaar. Daarbij wordt de snelaansluiting gecombineerd met de schroef- of veerdrukaansluiting. Hierdoor kan de gebruiker de aansluittechniek vrij kiezen om zodoende aan de wens van de klant tegemoet te komen of om aan de voorschriften te voldoen.

De QUICKON-snelaansluittechniek overtreft de eisen van de relevante normen, bijvoorbeeld EN 60998 en EN 60947, en is volgens de ATEX-richtlijn toegelaten voor toepassing in Ex-e-omgevingen.

PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20

Deze website maakt gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Sluiten