Maritiem 4.0

Containerschip in de haven

Toekomstbestendig, digitaal en efficiënt

Betrouwbare automatisering van schepen in alle levensfasen.

Autonome schepen worden in de komende jaren werkelijkheid en de thema's Industrie 4.0 en digitalisering zijn onder de dekmantel "Maritiem 4.0" steeds belangrijker geworden.
Voor de digitalisering van het schip zijn in alle levensfasen nieuwe technologieën en oplossingen nodig die voldoen aan de vereisten van de toekomst om schepen efficiënter en digitaal te exploiteren. Ook een belangrijke rol speelt het uitbreiden en digitaliseren van bestaande schepen.

Duik in de wereld van de toekomstbestendige, maritieme oplossingen van Phoenix Contact.

Oplossingen voor een op de cloud gebaseerd vlootmanagement

Op de cloud gebaseerd vlootmanagement  

Op de cloud gebaseerd vlootmanagement

Phoenix Contact heeft vandaag al oplossingen ontwikkeld, samen met de partneronderneming M.A.C. System Solutions, die de efficiency verhogen en de digitalisering van schepen versnellen. Daarmee volgen wij de vereisten van de scheepsexploitanten op om verzamelde data en gegevens op het schip volledig te benutten en daarmee de energie-efficiëntie, het brandstofverbruik en dus ook de emissies te verminderen.

Oplossingen voor smart ship engineering met Modular Type Packaging

Modular Type Packaging  

Smart ship engineering met Modular Type Packaging

Ook in de scheepsbouw eisen werven en toeleveranciers in de toekomst een meer flexibele en intelligentere techniek. Samen met VDMA en toonaangevende leveranciers in de scheepsbranche werkt Phoenix Contact in een werkgroep mee aan een standaardiseringsmethode voor de integratie van modulaire verpakkingsmodellen in de scheepsbranche.

Module Type Packaging (afgekort: MTP) beschrijft de standaardisering van de communicatie tussen deelsystemen op het schip en het besturingsniveau om de complexiteit voor alle betrokkenen in de scheepsbouwkundige toegevoegde waardeketen te verminderen. De gerealiseerde mechanische modularisering kan op veel plaatsen ook worden overgedragen op het automatiseringssysteem. Zo profiteren de gebruikers binnen de leveringsketen van de scheepsbouw van snelheidsvoordelen in de techniek en kwaliteitsverbeteringen bij de integratie van deelsystemen.

PLCnext Technology-app "NMEA Data Collector" nu beschikbaar in de PLCnext Store

PLCnext Store  

PLCnext Store

U kunt scheepsspecifieke NMEA 0183-dataprotocollen zonder engineering- en programmeerinspanningen realiseren met de PLCnext Technology-app "NMEA Data Collector".

In de PLCnext Store biedt Phoenix Contact u met de app "NMEA Data Collector" een digitale innovatie aan om de scheepsbouw en de scheepvaart intelligenter, digitaal en efficiënter vorm te geven.

Voldoe heel eenvoudig aan uw vereisten voor dataprotocollen en vergemakkelijk de configuratie van uw scheepssysteem. Bespaar tijd en geld om scheepsspecifieke NMEA 0183-dataprotocollen zonder engineering- en programmeerinspanningen te realiseren.

De NMEA Data Collector van Phoenix Contact werd speciaal ontwikkeld voor de maritieme sector. Koppel uw eigen, bestaande systemen met de reisdatarecorder om de vereiste systeemdata veilig op te slaan.

De app verzamelt signalen van NMEA-compatibele systemen en verwerkt deze als NMEA 0183 voor de Voyage Data Recorder. Deze is als modulaire oplossing geconfigureerd. Stel het aantal en soort signalen (digitaal of analoog), die u voor uw specifieke toepassing nodig hebt, afzonderlijk samen.

Integreer eenvoudig NMEA 0183 in uw systeem en download nu de NMEA Data Collector.

Uw voordelen

  • Snelle inbedrijfstelling dankzij intelligente webvisualisatie
  • Eenvoudige parametrering, geen engineering- of programmeerinspanningen vereist
  • Individuele integratie van willekeurige digitale en analoge signalen
  • Automatische verwerking van uw installatiedata via het NMEA 0183-protocol
  • Maatwerkoplossing voor de maritieme sector

PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20