Oplossingen voor IEC 61850

Oplossingen voor IEC 61850

IEC 61850 met systeem

Eenvoudige en robuuste automatisering van schakelinstallaties.

Een betrouwbare en duurzame energievoorziening vormt nieuwe uitdagingen voor de maatschappij. De vraag naar energie neemt tot 2030 bovenproportioneel toe. Stijgende energiekosten, een tekort aan natuurlijke hulpbronnen en de CO2-uitstoot zijn factoren die over de hele wereld spelen.

Om deze het hoofd te kunnen bieden, zijn er nieuwe energieconcepten en systemen nodig. Als decennialange partner van de energiebranche biedt Phoenix Contact u een breed productenprogramma aan met krachtige, speciaal voor deze taken ontwikkelde producten.

Uw voordelen

  • betrouwbare, storingvrije dataoverdracht over grote afstanden dankzij glasvezeltechnologie
  • vergaande investeringszekerheid dankzij interoperabele producten volgens IEC 61850 en de IEEE-netwerkstandaards
  • eenvoudig realiseren van netwerken met een hoge beschikbaarheid: geen vertragingen of verlies van pakketten bij uitval van netwerkcomponenten met het PRP-redundantiemoduul
  • flexibele online-toegang tot het I/O-systeem en tijdbesparing bij de inbedrijfstelling dankzij een eenvoudige parametrering via webinterface

IEC 61850 – gestandaardiseerde communicatie voor toekomstbestendige schakelinstallatie-automatisering

Gestandaardiseerde communicatie voor energie-installaties: IEC 61850  

Gestandaardiseerde communicatie voor energie-installaties: IEC 61850

Met de door de International Electrotechnical Commission uitgewerkte norm IEC 61850 is de communicatie en het engineeringsproces voor schakelinstallaties wereldwijd gestandaardiseerd.

Daardoor zijn eigenaren niet meer afhankelijk van één fabrikant en wordt het aantal voorkomende interfaces aanzienlijk gereduceerd. Door de toepassing van de Ethernet-techniek als basis van de IEC 61850-communicatie kunt u ook de mechanische delen zoals connectoren en bussen reduceren.

Voor de configuratie van een Intelligent Electrical Device (IED) zijn slechts drie stappen nodig:

  1. IED Capability Description (.icd) met System Specification Description (.ssd) samenvoegen.
  2. De aangemaakte Substation Configuration Description (.scd) op het IED zetten.
  3. Via de webinterface de I/O's koppelen.

Bijzonder eenvoudige communicatie in schakelinstallaties

Axioline F vereenvoudigt de I/O-communicatie in energie-installaties

Axioline F: snel, robuust, eenvoudig

De speciaal voor toepassing in schakelinstallaties ontwikkelde modulen van de Axioline F-productfamilie zijn snel in de dataverwerking en robuust in de mechanische constructie.

Communiceer via de intelligente controlekaarten via het MMS- of het snelle GOOSE-protocol. De I/O-kaarten met een nominale spanning tot 220 V DC kunnen worden gebruikt om signalen uit de primaire techniek direct aan te sluiten.

Door de modulariteit van de I/O-kaarten kan een Intelligent Electrical Device (IED) heel eenvoudig, flexibel en op maat worden gerealiseerd.

Netwerktechniek voor de schakelinstallatie

Industrial Ethernet-switches voor IEC 61850-3/IEEE 1613  

Industrial Ethernet-switches voor IEC 61850-3/IEEE 1613

Speciaal ontwikkelde switches voor toepassing in datanetwerken met IEC 61850-protocol verhogen de transparantie en uniformiteit van de communicatie.

De PRP-redundantiemodulen maken een parallelle netwerkredundantie zonder omschakeltijd in geval van storing mogelijk en zorgen voor een hoge beschikbaarheid van uw netwerk.

Mediumconverters verbinden de stationstechniek met glasvezel-IEC 61850-netwerken in de buurt van de primaire techniek.

Kabels en connectoren voor de datacommunicatie in schakelinstallaties

Kabels en connectoren  

Kabels en connectoren

Een veilige dataoverdracht vormt de basis voor de werking van een schakelinstallatie. Juist in geval van een storing, als snelheid geboden is, kunnen sterke elektrische en magnetische velden de communicatie verstoren.

Daarom is het belangrijk in elke omgeving de juiste kabels, draden, connectoren en bussen te gebruiken. In ons productenprogramma vindt u lichtgeleiderkabels (glasvezel) en koperkabels voor elke toepassing in een schakelinstallatie, of dit nu in de laag-, midden- of hoogspanning is.

Connectoren en bussen in verschillende uitvoeringen en beschermklassen zorgen voor een veilige aansluiting. Professioneel gereedschap ondersteunt bij de montage.

PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20

Service

Axioline F - IEC 61850

Configuratie van een MMS-communicatie


Axioline F - IEC 61850

Configuratie van een GOOSE-communicatie


Netwerkredundantie met PRP

Functieprincipe van het redundantiemechanisme PRP

Deze website maakt gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Sluiten