Terug naar het overzicht

Innovatieve engineering bij Frankenluk in Bamberg

Schakelinstallaties voor maximale betrouwbaarheid

Het productcentrum voor elektrische energiecentrales van Frankenluk Energieanlagenbau GmbH is gevestigd in Bamberg, de oude bisschopsstad met UNESCO-certificaat „Werelderfgoed“.

De schakelinstallaties van Frankenluk worden overal aangetroffen waar maximale betrouwbaarheid is vereist, van de elektrische voeding tot aan een hoge energiedichtheid.

De toepassing

Zo produceert de afdeling energie-installaties van Frankenluk voor de uitbreiding van de luchthaven in München ca. 900 schakelvelden voor schakelinstallaties met een nominale stroom van het railsysteem van 4000 A. Zonder een computergestuurde engineering en projectbesturing zijn dergelijke complexe projecten niet te beheersen. Bij de elektro-engineering maakt Frankenluk daarom gebruik van EPLAN 5.40 in combinatie met CLIP PROJECT 4.0.

CLIP PROJECT is een engineeringsprogramma voor de snelle engineering van complete klemmenstroken. Een interactieve grafische kleurenviewer garandeert een overzichtelijke bediening en in CLIP PROJECT Professional kan de transparante data-uitwisseling met CAE-systemen als EPLAN 5.30, EPLAN 5.40 en EPLAN 21 worden gerealiseerd.

De oplossing

Dankzij de modulaire opbouw van de schakelinstallaties is het mogelijk om snel technisch geoptimaliseerde en economische oplossingen voor de klant samen te stellen. Hierbij bieden de systeemeigenschappen van de ST-Mini-veerdrukklemmen ondersteuning:

  • compacte bouwvorm voor een hoge aansluitdichtheid
  • universele brugschacht over alle klemtypen voor een snelle en flexibele potentiaalverdeling

Royale aansluitruimte voor het aansluiten van aders met en zonder adereindhuls
De universele plaatsing van de brug- en coderingsschacht, zelfs voor verschillende klemtypen, maakt het mogelijk diverse aansluittechnieken te combineren.

Met dezelfde toebehoren kan zonder extra kosten bijvoorbeeld een ST-COMBI-veerdrukklem voor de overdracht van signalen en energie worden gebruikt. Met deze klem kunnen kabels met een nominale doorsnede van 2,5 mm² voor spanningen tot 500 V en stromen tot 24 A steekbaar worden aangesloten.

Conclusie

Frankenluk maakt voor het aanvragen en bestellen van complete klemmenstroken gebruik van e-mail. Hierdoor zijn de vele afzonderlijke bestellingen niet meer nodig en wordt het voorraadbeheer vereenvoudigd. De in CLIP PROJECT gebruikte productgegevens kunnen op elk gewenst moment via Internet worden geactualiseerd. EPLAN-gebruikers kunnen actuele stamgegevens van de aansluitklemmen downloaden.

Dhr. Jürgen Glöckner, afdelingshoofd Frankenluk: „Om succesvol in de markt te kunnen opereren, vormen innovatieve oplossingen de sleutel tot succes. Zo heeft de toepassing van de software CLIP PROJECT van Phoenix Contact voor Frankenluk zich echt uitbetaald. Door de koppeling van EPLAN en CLIP PROJECT is het moeizame en tijdrovende samenstellen van klemmenstroken voorbij. Omdat in EPLAN de klemmenstroken uit de klemmenaansluitlijst worden gegenereerd en in deze software worden overgenomen, krijgen wij als schakelkastbouwer een compleet gedocumenteerde en op rail te monteren klemmenstrook“.

PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20

Deze website maakt gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Sluiten