Terug naar het overzicht

Herconfiguratie van de communicatie bij Laborelec in België

Serviceverlening voor het bewaken van de stroomkwaliteit

De bewaking van de stroomkwaliteit is een van de vele services die het competentiecentrum Laborelec zijn klanten biedt. Laborelec, met het hoofdkantoor in het Belgische Linkebeek, is specialist op het gebied van energieproductie, -verdeling en -gebruik. Het bedrijf levert gespecialiseerde technische diensten aan zijn hoofdaandeelhouder Electrabel, aan zijn overige aandeelhouders (onder meer de distributienetbeheerders) en aan andere klanten in binnen- en buitenland.
Laborelec heeft een jaarlijkse omzet van om en bij de 32 miljoen euro en stelt ruim 180 mensen te werk.

De toepassing

Op verzoek van klanten meet Laborelec de kwaliteit van de netspanning die ze verdelen of aangeleverd krijgen en stellen daarover rapporten op die specifiek zijn afgestemd op hun behoeften. Alle spanningsniveaus worden gemeten: van residentiële laagspanningsnetten (230 V) en industriële aansluitingspunten op het hoogspanningsnet (150 kV).

Deze service leveren we niet alleen aan het merendeel van de Belgische distributienetbeheerders, maar ook aan hoofdaandeelhouder Electrabel, die de service aan eigen industriële klanten aanbiedt. Het gaat daarbij niet enkel om grote energieverbruikers, maar ook om kleinere verbruikers voor wie bijvoorbeeld spanningsdips catastrofaal kunnen zijn voor kritische processen binnen de onderneming.

De oplossing

Met behulp van een op de centrale computer aangesloten modem haalt Laborelec één of twee keer per dag de meetgegevens op bij circa 600 meettoestellen in het veld en bij meer dan 500 meettoestellen in laag- of middenspanningsnetten van netwerkbeheerders. De duur van de meting ligt rond de 10 minuten per meettoestel. Wanneer er een analoge telefoonverbinding bij de meetpost aanwezig is, worden de gegevens via PSTN uitgelezen. Is dit niet het geval, dan gebeurt dit via het GSM-netwerk.

Onlangs herconfigureerde Laborelec het hele communicatiegebeuren rond de centrale computer. Het nieuwe systeem bestaat uitsluitend uit industriële, railmonteerbare modems van Phoenix Contact. Het systeem werkt met twee soorten modems: PSTN of GSM. Momenteel zijn er 24 PSTN- en 11 GSM-modems geïnstalleerd bij de datacollector. Aan elke modem zijn 15 à 20 modems in het veld toegewezen, die door op te bellen een verbinding tot stand brengen om gegevens te downloaden – de zogenaamde modempools.

Alle modems in het Laborelec-datacenter worden gevoed via het unieke T-busbrugsysteem in de voet van de modem. Dankzij de breedte van de gebruikte kast kunnen acht modems naast elkaar worden geplaatst. “We plaatsen de T-buselementen onmiddellijk over de hele breedte”, zegt Laurent Cloosen, technisch medewerker bij Laborelec. “Als we een extra modem willen toevoegen, klikken we die op de T-bus. Daarna hoeven we enkel nog de analoge lijn en de RS-232 vanuit het datacenter aan te sluiten. Dat maakt het geheel zeer overzichtelijk en modulair.”

Voordelen

Een van de mogelijkheden van de PSI GSM/GPRS-modem van Phoenix Contact is de GPRS-functie. GPRS (General Packet Radio Service) is een service waarmee data als pakketjes via het gsm-telefoonnet kunnen worden uitgewisseld. Bij deze technologie wordt de data opgedeeld in kleine pakketjes die gescheiden worden doorgestuurd en bij de ontvanger weer worden samengevoegd.

De kosten voor de GPRS-verbinding worden aan de hand van het verzonden datavolume, berekend en niet volgens de verbindingstijd. Daardoor kunnen GPRS-modems zonder extra kosten permanent verbonden blijven en hoeft de verbinding niet telkens opnieuw te worden opgebouwd. De datauitwisseling start onmiddellijk.

Laborelec test momenteel de digitale uitwisseling van meetgegevens via GPRS uit. Laurent Cloosen weet precies waarom hij voor modems van Phoenix Contact koos bij de herconfiguratie: “Vanwege hun gebruiksgemak en hun betrouwbaarheid. De Phoenix Contact-modems zijn uiterst gebruiksvriendelijk. De telefoonkabels worden eenvoudig aangesloten via steekbare klemmen. De leds op de modem geven bij lijnstoringen heel duidelijk weer dat er een probleem is. Bovendien kunnen we de oorzaak gemakkelijk nagaan door een telefoonlijn aan de voorkant van de modem in te pluggen.”

Het centraal verzamelen van meetgegevens bij geografisch sterk verspreide meetposten is een schoolvoorbeeld hoe bedrijven informatie automatisch kunnen centraliseren, opslaan en gebruiken voor rapportering.

PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20

Deze website maakt gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Sluiten