Terug naar het overzicht

Vernieuwde energiemeting bij Vattenfall in Polen

Vattenfall: 1,1 miljoen klanten in Polen die stroom afnemen

Vattenfall is in Europa de op vier na grootste producent van stroom en de grootste producent van warmte. Vattenfalls visie is een toonaangevend Europees energiebedrijf te zijn. De onderneming is op dit moment actief in Zweden, Denemarken, Finland, Duitsland en Polen. Vattenfall houdt zich actief bezig met de totale waardeketen op het gebied van elektriciteit (winning, overdracht, verdeling en verkoop). Bovendien speelt Vattenfall een actieve rol in de stroomhandel. Daarnaast houdt Vattenfall zich bezig met de winning, verdeling en verkoop van warmte.

De groep heeft meer dan 32.000 medewerkers. Het moederbedrijf Vattenfall AB is voor 100 % eigendom van de Zweedse staat. In Polen vormen de winning en verkoop van warmte de hoofdactiviteiten van de onderneming. Vattenfall heeft een marktaandeel van circa 27 %. In mindere mate wordt ook stroom geproduceerd. Vattenfall Distribution Poland SA zorgt voor het beheer en de besturing van de stroomnetten en levert stroom aan 1,1 miljoen klanten, hoofdzakelijk in het zuid-westen van het land . Vattenfall heeft in Polen circa 1,1 miljoen klanten die stroom afnemen.

De toepassing

De onderneming verhandelt 11 % stroom in de Poolse energiesector en bezit een stroomnet van totaal 26.757 km. Vattenfall Distribution Poland S.A. heeft 9000 stroom- en transformatorstations.

Sommige daarvan waren verouderd en moesten worden gemoderniseerd. De klant had behoefte aan een oplossing voor korte en middellange termijnenergiemeting in hun meetcircuits.

De oplossing

De oplossing van Phoenix Contact, elektriciteitsmetermetingen met de mogelijkheid 3-fase spanningscircuits te onderbreken en de transformator kort te sluiten, voldoet aan alle eisen van Vattenfall. De universele aansluitklemmen zijn gemonteerd op montagerails en compleet afgedekt met een transparante behuizing om de spanningscircuits te beveiligen. Het resultaat is een direct te installeren set met op rail gemonteerde, schakelbare klemmen voorzien van afdekking (FIBOX), bestaande uit URTK 6-, URDK 6- en UT 4-HESI-klemmen met schakelbare SB 2-8-T-bruggen, gekleurde coderingsstroken en PSBJ-URTK 6-teststekers voor een verbeterde 3-faseherkenning.

Hoge mate van veiligheid, eenvoudige bediening en universele toepassing – dat zijn de opvallende kenmerken van de schakelbare klemmen URTK 6 en URDK 6. De speciaal voor de toepassing in secundaire transformatorcircuits ontwikkelde klemmen zijn aan weerszijden voorzien van mogelijkheden voor de integratie van schakelbare bruggen en testbussen.

Voordelen

De op de Poolse standplaats in Dlugoleka voorgemonteerde, klantspecifieke oplossing van Phoenix Contact voorziet Vattenfall van een direct te installeren set met schakelbare klemmen. De constructeur kan de set eenvoudig bestellen met slechts één artikelnummer. Deze opbouw wordt nu ook door andere energiebedrijven in Polen toegepast.

PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20

Deze website maakt gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Sluiten