Energietechniek

Flexibel handelen

Flexibel handelen

Blijf in beweging: in ons productassortiment vindt u precies de oplossing die u voor uw toepassing nodig heeft.

Terug naar Oplossingen

Categorieën

 • Energieverdeling
  Transport en verdeling

  De betrouwbare aansluittechniek is speciaal afgestemd op de behoeften van elektrische transport- en verdeelnetten.

 • Energiewinning
  Energiewinning

  In de komende tijd moeten in de energiewinning de capaciteiten van energiecentrales worden uitgebreid en verbrandingsgassen worden gereduceerd.

De energiemarkt is dynamisch en is continu in beweging – op het gebied van energiewinning, netbedrijf en onderhoud. Hierdoor veranderen ook de eisen die aan uw installaties worden gesteld. – Al meer dan 80 jaar zijn wij partner van de energiebranche. Daarom heeft u bij Phoenix Contact een omvangrijk productassortiment tot uw beschikking.

Trend-thema: intelligent stroomnetten beveiligen – met de FL MGUARD

Effectieve beveiliging  

Met FL MGUARD decentrale installaties effectief beveiligen

Moderne IT-technologie verovert in toenemende mate de leefomgeving van moderne ondernemingen. Dat geldt met de omzetting van het intelligente netwerk – Smart Grid – ook voor de infrastructuur van de energie- en stroomvoorziening.

Voor een onderbrekingsvrije voeding dient de balans tussen belastingsbehoefte en voeding behouden te blijven – onafhankelijk van het tijdstip en het weer.

Om het voedingsvermogen af te stemmen, communiceren deelnemers zoals offshore-windparken, klassieke energiecentrales of privé PV-installaties via een gemeenschappelijk netwerk.

De digitale koppeling biedt daarbij nieuwe technische mogelijkheden. Tegelijkertijd ontstaan er zo ook openingen voor potentiële indringers. Zij kunnen door het manipuleren van IT-systemen complete infrastructuren van stroomnetten in gevaar brengen.

Hierbij dienen vooral grote stroomgeneratoren te worden beveiligd, want bij een niet-geplande uitval kunnen zij slechts moeizaam door andere netwerkdeelnemers worden gecompenseerd. De ervaring heeft geleerd dat inbraakpogingen in digitale systemen van energiecentrales een reële bedreiging vormen. Daarom werden er omvangrijke Cyber-Security-richtlijnen opgesteld, die de exploitanten bij de implementatie ervan voor nieuwe uitdagingen stelt.

Met de FL MGUARD-moduulfamilie ondersteunt Phoenix Contact een individuele omzetting van decentrale IT-veiligheidsconcepten. De MGUARD-technologie betekent dat onbevoegde toegang tot het netwerk en manipulatie van computersystemen betrouwbaar en snel kunnen worden herkend.

Hoge bedrijfszekerheid door SIL

Ex, procestechniek, SIL, functionele veiligheid, IEC 6150  

Safety Integrity Level – afgekort SIL

Met behulp van het Safety Integrity Level, afgekort SIL, worden eisen gedefinieerd om de uitvalwaarschijnlijkheid van een apparaat of systeem te beschrijven. Valt een apparaat of systeem uit, dan wordt er een gedefinieerde toestand bereikt.

Het doel van SIL is een zo hoog mogelijke bedrijfszekerheid te bereiken.

De beschouwing aan de hand van de normen vindt plaats op basis van statistische waarschijnlijkheid. Maatgevend zijn de normen gebaseerd op IEC 61508 en IEC 61511.

Overspanningsbeveiliging

Innovatieve producten voor overspanningsbeveiliging  

Innovatieve producten voor overspanningsbeveiliging

Voor een effectieve overspanningsbeveiliging dient met veel aspecten rekening te worden gehouden. Op basis van uitgebreid fundamenteel onderzoek ontwikkelt Phoenix Contact innovatieve overspanningsbeveiligingstechnologieën en wordt de verkregen knowhow omgezet in krachtige en toepassingsgerichte beveiligingsmodulen.

Met overspanningsbeveiligingsmaatregelen kunnen schade en de daaruit voortkomende kosten worden voorkomen. De volgende argumenten pleiten voor een overspanningsbeveiliging:

 • effectieve beveiliging tegen transiënte overspanningen
 • hogere beschikbaarheid van apparaten en installaties
 • geen systeemuitval en stilstandtijden
 • beperking van gevolgschade
 • kostenbesparing

PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20

Deze website maakt gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Sluiten