Samenwerkingen en projecten

Lemgo marktplaats

Digitale transformatie

Phoenix Contact draagt nu al bij aan de toepassing van de voordelen van intelligente steden.

Phoenix Contact is betrokken bij samenwerkingen en onderzoeksprojecten op het gebied van Smart City's. Daarmee laten wij zien wat de Smart City in de praktijk betekent. Want het is onbetwistbaar dat de digitalisering in de stad nu al voordelen biedt.

Digitale transformatie in kleine en middelgrote steden

Logo Lemgo Digital en Fraunhofer IOSB-INA  

De stad die meedoet als laboratorium voor digitalisering

Naast zeer grote steden en metropolen kunnen ook kleine en middelgrote steden profiteren van intelligente, digitale oplossingen.

Daarom exploiteert Fraunhofer IOSB-INA sinds mei 2018 het IoT-Reallabor Lemgo Digital als open innovatieplatform voor de digitale transformatie van kleine en middelgrote steden. Daarbij wordt Fraunhofer ondersteund door de Technische Hochschule OWL en andere partners alsmede door de deelstaat Noordrijn-Westfalen.

De infrastructuur wordt gebruikt door ondernemingen, IoT-start-ups, gemeentes en onderzoeksinstellingen om gezamenlijk met de burgers als "Dagelijkse experts" innovatieve producten en op gegevens gebaseerde diensten te implementeren op de werkterreinen mobiliteit, detailhandel en milieu.

De oude hanzestad Lemgo staat daarbij model voor de ruim 180 middelgrote steden in Noordrijn-Westfalen, waar de helft van de volledige bevolking van de Bondsrepubliek met de grootste bevolkingsdichtheid woont. Daarom kunnen veel vergelijkbare gemeentes in Noordrijn-Westfalen en in heel Duitsland van Lemgo Digital profiteren bij de ontwikkeling van een digitale agenda en de implementatie van hun digitaliseringprojecten.

Digitalisering in het openbare stadsvervoer

Smartphone en stadsbus  

Een eerste applicatie maakt het volgen van bussen dynamisch en in realtime mogelijk

Als eerste pilotproject begon in 2018 het netwerk van de stadsbussen in het openbare stadsverkeer. De bussen werden uitgerust met sensoren voor de exacte positiebepaling en met aanvullende displays. De positiegegevens worden in een beveiligde Cloud verwerkt.

De reizigers kunnen comfortabel op de smartphone volgen wanneer ze precies op weg moeten gaan naar hun halte. Voor de buschauffeurs is er geen draadloos verkeer meer nodig met collega's. De posities kunnen via de tablet in realtime worden bekeken. Zo kunnen vertrektijden gemakkelijker worden gesynchroniseerd.

Mobiele dashboards voor toegang tot gegevens

Dashboard op smartphone  

Mobiel dashboard voor burgers

De implementatie van verdere diensten met toegevoegde waarde is gepland. Burgers kunnen informatie over hun stad gewoon op een digitaal dashboard oproepen.

PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20