Lakkering

Lakkering

Veiligheid door redundantie

Met redundantie op netwerk-, voedings- en besturingsniveau zorgt u voor onderbrekingsvrije processen in de lakkering.

Transport, behandeling en lakkering moeten op veel gebieden onderbrekingsvrij en hooggeautomatiseerd plaatsvinden. Tijdens het lakproces worden talrijke stoffen onder de meest uiteenlopende omgevingsomstandigheden ingezet. Voorwaarde voor de kwaliteit en een efficiënte toepassing van deze stoffen zijn datatransparantie en een flexibele industriële communicatietechniek.

De automatiseringstechniek van Phoenix Contact ondersteunt bij deze omvangrijke taakstellingen tot in de procestechniek aan toe.

Uw voordelen

  • betrouwbare processen door flexibele communicatienetwerken
  • onderbrekingsvrije processen door redundante besturings-, voedings- en netwerkconcepten
  • duurzaam optimale parametreringen voor hoogwaardige lakkeringen

Redundante netwerken

Redundante krachtige besturingen  

Uitvalveiligheid door redundante besturingen

In het droogproces zijn uitvalveilige automatiseringssystemen onontbeerlijk. Redundant opgebouwde besturingsconcepten op basis van onze krachtige besturing RFC 460R bieden de oplossing.

Bij uitval van een besturing neemt de andere besturing direct zijn functies over. Zo bent u er zeker van dat in uw lakstraat de automatisering altijd probleemloos functioneert.

Redundante voedingen

Redundante voedingen  

Betrouwbare energievoorziening van de automatisering

Als er in installatiedelen of afzonderlijke componenten korte onderbrekingen in de voeding optreden, kunnen de thermische processen uitvallen.

Om schade aan de installatie of het product te voorkomen, zorgen redundante voedingsconcepten voor een betrouwbare voeding van de automatiseringscomponenten.

Explosiebeveiliging

Intrinsiekveilige Ex i-I/O-modulen  

I/O's voor toepassing in explosiegevaarlijke omgevingen

In lakinstallaties dient rekening te worden gehouden met een explosiegevaarlijke atmosfeer vanwege de stoffen die daar worden toegepast.

Phoenix Contact levert u intrinsiekveilige Ex i-I/O-modulen, die u achter de voedingsklem aansluit. Hiervoor kunt u kiezen uit diverse standaard I/O-klemmen voor toepassing in explosiegevaarlijke omgevingen tot zone 2.

Veiligheid door redundantie

Ook uitval aan de procestechnische kant van de lakkering betekent aanzienlijke schade aan producten en installaties. De oplossing is redundantie op netwerk-, voedings- en besturingsniveau met onze besturing RFC 460R.

Dankzij de AutoSync-technologie, designed by Phoenix Contact, configureren en synchroniseren twee RFC 460R-besturingen automatisch alle redundantiefuncties.

Topologie: redundantieconcept in de lakkering

Redundantieconcept op netwerk-, voedings- en besturingsniveau

PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20