Fabrieksinfrastructuur

Fabrieksinfrastructuur

Resources efficiënt aansturen

Met oplossingen voor een energie-efficiënte infrastructuur creëert u de voorwaarde voor een zuinige productie.

Terug naar Toepassingen en oplossingen

Categorieën

  • Oplossing voor de lichtregeling

    Het lichtregelsysteem van Phoenix Contact maakt een flexibele en eenvoudige regeling van lichttechnische installaties in de productie en op kantoor mogelijk.

De infrastructuur van een fabriek ondersteunt het op de voorgrond staande productieproces. Met de verhoogde eisen aan de energie-efficiëntie wordt de infrastructuur steeds belangrijker. Stroom, water, gas en temperatuur moeten op het juiste moment in voldoende mate beschikbaar zijn.

Bovendien is het van belang om de in de gebouwen en in de productie gebruikte en vrijkomende resources tussen de bereiken automatisch te coördineren. Phoenix Contact ondersteunt dit met in de praktijk beproefde concepten en producten.

Uw voordelen

  • optimale verlichting en toestandsafhankelijk energieverbruik door intelligente verlichtingsregeling
  • duurzaam gebruik van de beschikbare resources door schaalbare monitoring-oplossingen
  • besparing van energie door standby-oplossingen

Toestandsafhankelijke afzuiging

Afzuiginstallatie in productiehal  

Energie-efficiënte afzuiging van schadelijke gassen

Lasgassen zijn schadelijk voor de gezondheid en moeten worden afgezogen. Om energie te besparen, dient de afzuiging echter alleen in werking te zijn als er ook gassen vrijkomen in de productie.

Voor deze eis levert Phoenix Contact naast compacte besturingen en stroomtransformatoren ook voor installatie in reeds bestaande systemen geschikte standby-concepten met een extreem snelle terugverdientijd. Deze verminderen ook het afzuigen van warmte-energie.

Energiemanagement

Monitoring-oplossingen voor de energie- en vermogensmeting  

Schaalbare oplossing voor de energie- en vermogensmeting

Door een passend energiemanagement ontstaan er grote besparingsmogelijkheden voor een zuinige en milieuvriendelijke werking van uw machines en installaties.

Een voorwaarde is het identificeren van de energiestromen. Phoenix Contact levert monitoring-oplossingen voor de energie- en vermogensmeting die naar de behoefte schaalbaar zijn en die de integratie in aanwezige systemen mogelijk maken.

Lichtregeling

Componenten in de schakelkast voor de lichtregeling  

Totaaloplossing voor de lichtregeling

Licht wordt tegenwoordig selectief en efficiënt gebruikt op plaatsen waar dit ook echt nodig is. Bespaar energie door alleen die ruimten te verlichten, waar mensen licht nodig hebben.

Met behulp van een webgebaseerde configuratie en de koppeling van lichtregelingen vereenvoudigt Phoenix Contact de engineering, de inbedrijfstelling en de werking van fabrieksverlichting.

Oplossingen voor energie-efficiëntie

Van de energietoevoer, via de gebouwen tot aan de parkeerplaatsen aan toe: pas met een doordachte fabrieksinfrastructuur wordt automobielproductie mogelijk gemaakt. Hiervoor levert Phoenix Contact uitgekiende concepten.

Voor de ruimteoverkoepelende verlichting wordt de lichtbehoefte in afhankelijkheid van de natuurlijke lichttoevoer en de eisen aan de productie geregistreerd en aangestuurd. Bij afzuiginstallaties zorgt de standby-werking voor een efficiënt energiegebruik.

Topologie: oplossingen voor energie-efficiëntie bij de fabrieksinfrastructuur

Concept voor een energie-efficiënte fabrieksinfrastructuur

PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20