Services op het gebied van machine- en installatieveiligheid

Services op het gebied van installatie- en machineveiligheid

Uw veiligheidsoplossing

Competente ondersteuning gedurende de gehele veiligheidslevenscyclus van uw machine.

Terug naar Service en support

Categorieën

 • Machinefabrikant
  Machinefabrikant

  Als machinefabrikant moet u ook voldoen aan de eisen uit de machinerichtlijn die speciaal op de veiligheid en betrouwbaarheid van besturingen zijn gericht. Wij ondersteunen u daarbij!

 • Systeemintegrators
  Systeemintegrators

  Als systeemintegrator bekommert u zich om de specificatie van de veiligheidsfuncties en de daaruit resulterende stappen.

 • Eigenaren van machines
  Eigenaren van machines

  Als u een machine exploiteert, hoort het bij uw verantwoordelijkheden dat u voldoet aan de eisen uit de voorschriften voor de bedrijfsveiligheid.

 • Procestechniek
  Procestechniek

  Wij ondersteunen u met individuele services voor een veilige werking van procestechnische installaties.

 • Productsupport
  Productsupport

  Wij ondersteunen u heel concreet bij vragen over het safety-hardware- en software-aanbod van Phoenix Contact.

Onze safety-services voor u: complete ondersteuning op elk gebied van veiligheid rondom uw machine. Of u nu machines exploiteert, compleet of in delen produceert, erin handelt, deze importeert of technische systemen in machines integreert – wij ondersteunen u met onze klantspecifieke services.

Uw voordelen

 • bespaar tijd door de safety-eisen over te laten aan Phoenix Contact
 • maximale rechtszekerheid door kennis en ervaring van TÜV-gecertificeerde safety-experts
 • optimale veiligheidstechnische oplossing door overkoepelende technologie- en product-knowhow
 • uitgekiend procesmanagement dankzij consequente inachtneming van alle vereisten
 • doelgericht projectmanagement met optimaal op elkaar afgestemde processtappen
 • aantoonbare juridische zekerheid dankzij consequente documentatie

Professionele service vanaf de eerste minuut

Onze knowhow voor uw zekerheid. Plan, bouw, exploiteer en modificeer uw machines conform de wettelijke eisen – met ondersteuning van de safety-experts van Phoenix Contact. De professionele knowhow van onze TÜV-gecertificeerde medewerkers biedt u rechtszekerheid rondom het thema veiligheid voor uw machines. Wij bieden u daarbij fabrikant-onafhankelijke ondersteuning.

Onze maatregelen zijn afgestemd op de veiligheidslevenscyclus voor machines, overeenkomstig EN ISO 13849, EN 62061 en voor de procestechniek EN 61511. Dat betekent: wij ondersteunen u continu, planbaar en begrijpelijk bij de realisatie van uw veiligheidsgerelateerde eisen.

Op deze wijze kunt u als verantwoordelijke persoon voor de machineveiligheid en de procestechnische veiligheid alle potentieel gevaarlijke en systematische fouten uitsluiten en werkt u normconform.

Ondersteuning in de veiligheidslevenscyclus

Veiligheidslevenscyclus voor machines  

Veiligheidslevenscyclus voor machines

Machine-eigenaar
Wij ondersteunen u bij de maatregelen in het kader van de in Duitsland geldende regelgeving op het gebied van bedrijfsveiligheid, bij de risicobeoordeling en bij het veilig beschikbaar maken van arbeidsmiddelen. Wanneer u als eigenaar van een machine wijzigingen aan uw machine doorvoert, kan het zijn dat uw rol verandert naar die van machinefabrikant.

Machinefabrikant
Wij ondersteunen u bij de maatregelen die conform de in Europa geldende machine-, EMC- en laagspanningsrichtlijn alsmede voor de CE-conformiteitsverklaring benodigd zijn. Voor dit proces gaan wij te werk volgens de veiligheidslevenscyclus voor machines van fase 0 tot en met fase 7.

Systeemintegrators
Wij ondersteunen u bij de eisen volgens EN ISO 13849, EN 62061, de Europese EMC- en de laagspanningsrichtlijn alsmede bij de toepassing van de software-assistent SISTEMA. Voor dit proces gaan wij te werk volgens de veiligheidslevenscyclus voor machines van fase 2 tot en met fase 7.

Safety-Hotline

+49 5281/946 2777

Dringenauer Straße 30
31812 Bad Pyrmont, Germany