Terug naar het overzicht

EMC

EMC
Tijd:10.00 - 16.00
Prijs per bijeenkomst: kosteloos

Deze workshop geeft aan de hand van een industriële installatieopstelling inzicht in de elektromagnetische aspecten van deze installatie. Hierbij worden veldmetingen uitgevoerd om de elektrische en magnetische veldsterkte te meten. Daarna worden de stoorstromen in de installatie in beeld gebracht. Aan de hand van diverse optimaliseringsmaatregelen worden, met behulp van vergelijkbare metingen, verbeteringen zichtbaar gemaakt.

Doelen

Na de workshop heeft u inzicht in de mogelijkheden om het stoorgedrag van een installatie in kaart te brengen. Bovendien heeft u inzicht gekregen in de invloed van de te nemen verbeteringsmaatregelen.

Inhoud

 • Inleiding
  Van uit de geldende EMC-richtlijn wordt inzicht gegeven in de essentiële eisen voor industriële installaties. De belangrijkste generieke en productnormen worden aangehaald en toegelicht. Via de aanbevelingen van uit de Nederlandse Praktijk Richtlijn, de NPR 61000-5-2, wordt een praktische vertaalslag gemaakt.
 • Stroommetingen
  Op basis van de theorie m.b.v. een HF-stroomtang het HF-stroomverloop in de installatie zichtbaar gemaakt. Hierbij komen aan de orde:
  - motorkabels
  - M&R-kabels
  - datakabels
  Met behulp van deze metingen wordt o.a. de functie van de afscherming van de diverse kabels zichtbaar en het belang van de aansluiting van deze afscherming.
 • Stappenplan
  Op basis van de doorgevoerde metingen wordt een algemeen EMC-stappenplan voor de industriële installatie besproken.

Bijeenkomsten

  Datum Status Plaats Locatie
07.11.2017
Afspraak noteren
Reeuwijk Technologie- en Trainingscentrum Reeuwijk
Routebeschrijving
21.11.2017
Afspraak noteren
Waalre Technologie- en Trainingscentrum Waalre
Routebeschrijving

(0316) 591 914

Wilt u meer informatie over seminars, workshops en themadagen? Neem dan contact met ons op.

Deze website maakt gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Sluiten