Terug naar het overzicht

Toekomstbestendig ontwerpen en bouwen van tunneltechnische installaties - Hoe realiseer ik een veilige tunnel?

Themadag Tunnelstandaard
Tijd:14.30 - 19.00 uur
Prijs per persoon: kosteloos

Het ontwerp van tunneltechnische installaties wordt steeds verder gestandaardiseerd. Naast de Landelijke tunnelstandaard zijn er ook de Amsterdamse tunnelstandaard en de Haagse tunnelstandaard. Behalve voor de realisatie van nieuwe tunnels worden deze standaarden ook in toenemende mate toegepast bij de renovatie van bestaande tunnels.

Tijdens dit speed seminar wordt aan de hand van de onderstaande vragen ingegaan op het gebruik van deze standaarden in tunnelprojecten.

 

Doelen

Na afloop van dit speed seminar heeft u tal van tips en praktische informatie voor het succesvol realiseren en onderhouden van de tunneltechnische installaties.

Voor wie?

U bent werkzaam in de tunnelwereld in de functie als bijvoorbeeld projectmanager, ontwerpleider, ontwerpmanager, systeemarchitect of systeemintegrator.

Inhoud

• Wat zijn de overeenkomsten tussen de diverse standaarden en wat is de relatie tussen de standaarden en de tunnelwetgeving?
• Hoe implementeer je een tunnelstandaard in een project, wat zijn de specifieke aandachtspunten bij het gebruik van een standaard. Het gaat hierbij zowel om nieuwbouw als bij renovaties van tunnelprojecten.
• Hoe ga je om met situaties, waarin een tunnelstandaard niet voorziet?
• Hoe maak je een toekomstbestendig ontwerp? Veel projecten hebben een (vaak langlopende) onderhoudscomponent.
• Hoe kun je het ontwerp zodanig optimaliseren dat de onderhoudskosten beheersbaar blijven en het ontwerp toch flexibel is? En hoe kun je er voor zorgen dat aanpassingen aan de installatie goed verlopen? Welke methodieken worden daarbij ingezet en hoe pas je deze toe?

 

(0316) 591 914

Wilt u meer informatie over seminars, speed seminars en workshops? Neem dan contact met ons op.

Meer informatie

Deze website maakt gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Sluiten