Terug naar het overzicht

Power Quality in industriële elektrische installaties

Power Quality
Tijd:10.00 - 16.00 uur
Prijs per bijeenkomst: kosteloos

Onder Power Quality wordt zowel de betrouwbaarheid als de kwaliteit van spanning en stroom verstaan. Elke onderbreking, dip of vervorming kan storend werken.

Doelen

Na afloop van deze workshop heeft u meer inzicht in Power Quality verkregen door de metingen in de installatie. Deze workshop is aan te bevelen voor iedereen die meer wil weten over de moderne kijk op spanning en stroom en daarmee over Power Quality

Inhoud

  • Moderne fenomenen: harmonischen - dips - flikker
    Dit kan de levensduur en/of de werking van apparatuur negatief beïnvloeden. Bovendien kunnen transformatoren, kabels en motoren oververhit raken of zelfs verbranden. Ook het hinderlijke flikkeren van verlichting kan te verwijten zijn aan onvoldoende kwaliteit van spanning en stroom. Belangrijke aspecten die de Power Quality in een installatie bepalen zijn harmonischen, dips, flikker, onbalans en inschakelverschijnselen.
  • Wat zijn de spelregels: geldende normen
    De minimale voorgeschreven kwaliteitseisen zijn voor Nederland vastgelegd in de Netcode met een verwijzing naar de norm NEN-EN-50160. De apparatuur in de installatie moet voldoen aan de eisen welke vastgelegd zijn in een IEC-61000 normenreeks. Om tot een goede verantwoorde Power Quality in de installatie te komen is het van belang dat de installateur hier kennis van heeft en doeltreffende maatregelen neemt.

 

Bijeenkomsten

  Datum Status Plaats Locatie
28.03.2017
Afspraak noteren
Waalre Technlogie- en Trainingscentrum Waalre
Routebeschrijving
15.06.2017
Afspraak noteren
Reeuwijk Technologie- en Trainingscentrum Reeuwijk
Routebeschrijving

(0316) 591 914

Wilt u meer informatie over seminars, workshops en themadagen? Neem dan contact met ons op.

Deze website maakt gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Sluiten