Terug naar het overzicht

Bliksem- en overspanningsbeveiliging

Themamiddag Bliksem- en overspanningsbeveiliging
Tijd:13.30 - 20.00 uur inclusief buffet
Prijs per persoon: kosteloos

Wist u dat overspanningsbeveiliging steeds vaker verplicht is?

Doordat blikseminslag en overspanningen steeds grotere gevolgen hebben voor de beschikbaarheid van uw (productie)proces, wordt overspanningsbeveiliging steeds belangrijker.
Een effectief beveiligingsconcept kan deze risico's tot een minimum reduceren. De norm voor bliksem- en overspanningsbeveiliging NEN-EN-IEC 62305, is hierbij de basis voor een betrouwbaar beveiligingssysteem.

Deze themamiddag wordt in samenwerking met Schaap Bliksembeveiliging en Ontstoringstechniek bv en Van der Heide georganiseerd.

 

Doelen

Na afloop van de themamiddag bent u op de hoogte van de basisbeginselen van bliksem- en overspanningsbeveiliging. Ook heeft u een beter inzicht waarom onderwerpen als bliksem- en overspanningsbeveiliging maar ook aarding en potentiaalvereffening steeds belangrijker zijn bij de planning en realisatie van hedendaagse installaties.

Voor wie?

Deze themamiddag is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over de risico's ten gevolge van blikseminslag en overspanning. Denk hier bijvoorbeeld aan: hardware engineers, projectleiders, inspecteurs, adviseurs en installatieverantwoordelijken.

Inhoud

  • algemene introductie over bliksem
  • de belangrijkste normen op dit gebied
  • hoe kan een risicoanalyse worden uitgevoerd
  • waarom is een zoneconcept belangrijk
  • wat is de functie van een uitwendige bliksemafleiderinstallatie
  • het belang van aarding en potentiaalvereffening
  • de verschillende typen overspanningsbeveiliging en hun werking
René Bruins

René Bruins

Product Manager Industrial Components