Terug naar het overzicht

Webinar Industriële Netwerkarchitectuur

Webinar Industriële Netwerkarchitectuur
Tijd:op aanvraag
Prijs per bijeenkomst: gratis

Het samengaan van IT en automatiseringsnetwerken brengt heel wat teweeg op de industriële werkvloer. Het implementeren van Ethernet gebaseerde netwerken in de productiehallen creëert de mogelijkheid naar doorgedreven implementaties op gebied van monitoring, MES, en ERP en biedt mogelijkheden om op afstand toegang te hebben tot het productieproces. Dit brengt ook de nodige bedreigingen met zich mee. De grootste bedreigingen zijn meestal verkeerde netwerkarchitectuur, toegepaste hardware welke niet altijd geschikt is om in een open omgeving zoals Ethernet TCP/IP ingezet te worden en gebrek aan kennis op de industriële werkvloer.

Doelen

Dit webinar is een inleiding voor de themadag Industriële netwerkarchitectuur waarin de basisbegrippen omtrent Ethernet TCP/IP, benodigde hardware, creëren van hiërarchische netwerken, gebruik van VLAN etc worden behandeld.

Een interessant webinar voor iedereen die op de industriële werkvloer in aanraking komt met Ethernet gebaseerde oplossingen binnen de industriële wereld.

Inhoud

Basis LAN-technologie

  • bedraad Ethernet
  • draadloos Ethernet
  • verschillen tussen industrie en kantoor

Basisbegrippen TCP/IP

  • IP protocol
  • TCP protocol
  • ondersteunende protocollen
  • router protocollen

Bijeenkomsten

Bent u geïnteresseerd in dit webinar, gebruik dan onderstaand formulier. Wij verzorgen graag een individuele sessie voor u.

PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20

Deze website maakt gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Sluiten