Naar alle persinformatie

Verandering van onze RoHS-markering op het verpakkingsetiket

27.09.2016

RoHS-markering  

"RoHS WEEE COMPLIANT" verandert in "RoHS"

Wettelijke voorschriften vereisen aanpassing van de RoHS-markering.

Phoenix Contact hield tot nu toe vanwege contractuele afspraken vast aan het eigen symbool "RoHS WEEE COMPLIANT" en bedrukte daarmee de verpakkingsetiketten.

Met de inkrachttreding van richtlijn 2011/65/EU (RoHS-II-richtlijn) mag naast de CE-markering geen ander symbool worden gebruikt dat de conformiteit van het product met de geldende eisen van deze richtlijn bevestigt [artikel 30, lid (4) van verordening (EG) nr. 765/2008].

In het kader van de realisatie van de eisen uit de Chinese RoHS-regelgeving (en de daarmee verbonden markeringsplicht van de producten) passen wij om technische redenen ook de markering voor "Europa-RoHS" op het verpakkingsetiket aan. Voortaan wordt deze alleen nog door de omkaderde tekst "RoHS" aangegeven. Daarnaast brengen wij de China-RoHS-markering voor de milieuvriendelijke gebruiksperiode "Environment-friendly use period" (EFUP) resp. voor de inachtneming van de grenswaarden op het verpakkingsetiket aan.

Met ingang van 01-09-2016 zullen wij deze wijziging van het verpakkingsetiket geleidelijk invoeren.


PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20

Deze website maakt gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Sluiten