Naar alle persinformatie

PROFINET-device-redundantie

15.03.2019

PROFINET-device-redundantie  

PROFINET-device-redundantie

(5092) Phoenix Contact heeft met het uitbrengen van softwareversie V1.6 van de PROFINET-device single-chip TPS-1 nu de mogelijkheid gecreëerd om een PROFINET-apparaat redundant met twee controllers te verbinden (primary en back-up).

Voor deze nieuwe mogelijkheid is bij bestaande apparaten geen verandering van de hardware of applicatiesoftware nodig. Er hoeft alleen maar de PROFINET-stack V1.6 op de single-chip te worden gezet. Een redundant controller-systeem heeft dan toegang tot de ingangs- of uitgangsgegevens van het apparaat, al naargelang wat nodig is. Behalve wat de redundantie betreft, kan de TPS-1 met de nieuwe softwareversie onbeperkt worden ingezet voor de PROFINET-standaard 2.35.

Redundantie is in de procesautomatisering een belangrijke vereiste voor de beschikbaarheid van installaties en processen. Voor deze toepassing werd in PROFINET een dienovereenkomstig gedrag gedefinieerd (PROFINET System Redundancy) om een uniform concept voor de redundantie van verschillende fabrikanten te creëren.


PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20
Referrer: https://www.phoenixcontact.com/online/portal/nl?1dmy&urile=wcm%3apath%3a/nlnl/web/corporate/press/press_archive/press_archive

Deze website maakt gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Sluiten