Naar alle persinformatie

Nieuwe, systeemonafhankelijke I/O's

07.02.2020

Nieuwe steekbare I/Os van Phoenix Contact voor het Axioline F-I/O-systeem  

Flexibele, steekbare I/O's

Voor de SPS 2019 heeft Phoenix Contact het portfolio van diens I/O-systeem Axioline uitgebreid met de steekbare, systeemonafhankelijke I/O-elementen Smart Elements in een compacte bouwvorm en met maximaal 16 kanalen.

De elementen in de beschermklasse IP 20 worden in een Axioline F-backplane gestoken. Backplane-modulen maken de opname van vier of zes Smart Elements mogelijk en integreren deze in de lokale bus Axioline F. Vanwege in twee rijen ingedeelde steekplaatsen kunnen twee I/O-elementen boven elkaar worden geplaatst en daarmee kunnen verschillende functies op 15 mm bouwbreedte met maximaal 32 kanalen worden ondergebracht. De keuze en combinatie van de I/O-functies kan vrij door de gebruiker worden gekozen.

Bij de marktintroductie zijn er naast standaard I/O-functies ook een vierkanaals IO-Link-Master alsmede PROFIsafe-modulen voor de registratie en afgifte van veiligheidsgerichte signalen. Verdere functies kunnen door I/O-modulen van Axioline F binnen een Axioline-station worden aangevuld. Het dubbele steekprincipe zonder gereedschap zorgt voor een bijzonder snelle, mechanische installatie: Eenvoudig steken van de I/O-elementen in de backplane-modulen en dan insteken van de aders met behulp van Push-in-aansluiting.


PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20