Naar alle persinformatie

Heavy-duty connectoren nu ook in kunststof

30.08.2019

HEAVYCON ADVANCE kunststofbehuizingen  

HEAVYCON ADVANCE kunststofbehuizingen worden direct op de wand zonder aanbouwbehuizing aangebracht

Heavy-duty connectoren van kunststof vormen een echt alternatief voor de gebruikelijke varianten van metaal. De nieuwe HEAVYCON ADVANCE-connectoren bieden naast de kostenvoordelen ook voordelen in de handling dankzij de reeds geïntegreerde schroefverbinding en de overbodig geworden aanbouwbehuizing.

Niet voor alle toepassingen zijn heavy-duty connectoren van metaal vereist. Vaak is een robuuste kunststofbehuizing zeker al voldoende. De nieuwe HEAVYCON ADVANCE-connectoren van kunststof met schroefvergrendeling zijn geschikt voor zware eisen in agressieve omgevingen. Daarbij wordt de gebruikelijke aanbouwbehuizing vervangen door een aanbouwflens, wat een gunstig effect heeft op de materiaal- en montagekosten. In de wartelbehuizing ontstaat zo aanmerkelijk meer aansluitruimte. De geïntegreerde aangespoten kabelwartel biedt nog meer besparingspotentieel. Speciale metalen inlays zorgen voor de voorijlende PE-aansluiting en de normconformiteit. De behuizingen zijn leverbaar in de bouwgrootten B6, B10, B16 en B24 en voldoen aan beschermklasse IP67. Ze zijn geschikt voor de opname van contactblokken met een vast aantal polen of modulaire contactblokken.

De wartelbehuizingen zijn van de kunststof PA, hebben een hoogwaardige NBR-afdichting en kunnen worden gebruikt bij omgevingstemperaturen van -40 °C … 100 °C. De vergrendelingsschroeven zijn van verzinkt staal met binnenzeskant. Een verwisselbaar coderingsschildje vereenvoudigt de codering van de connectoren.

De nieuwe kunststofbehuizingen zijn een uitbreiding van het bestaande en succesvolle HEAVYCON ADVANCE-productenprogramma van spuitgietaluminium.


PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20