Naar alle persinformatie

Phoenix Contact neemt belang in Nederlandse cybersecurity-onderneming

29.08.2019

SecurityMatters-logo  

SecurityMatters-logo

De Phoenix Contact Innovation Ventures GmbH neemt met ingang van 21-9-2016 een belang in de Nederlandse onderneming SecurityMatters B.V.

De in Eindhoven gevestigde onderneming is een toonaangevende aanbieder van cybersecurity-oplossingen voor industriële besturingssystemen.

Sinds de introductie in 2013 brengt SecurityMatters internationaal het platform voor netwerkmonitoring en anomalieherkenning SilentDefense op de markt. Toepassingsgebieden zijn energiewinning, -overdracht en -distributie, watervoorziening, infrastructuuroplossingen, chemie, olie en gas alsmede industriële productietechniek.

"SecurityMatters biedt oplossingen aan voor toepassingen op het gebied van de kritische infrastructuur en Industrie 4.0. Vooral in de industriële omgeving is een groot marktpotentieel, waar nu al een grote vraag naar cybersecurity-oplossingen bestaat. Het aanbod van SecurityMatters past perfect bij de expertise van Phoenix Contact, vooral bij Industrie 4.0," zegt Marcus Böker, ledinggevende van Phoenix Contact Innovation Ventures.

In het consortium van investeerders zijn naast Phoenix Contact Innovation Ventures en Robert Bosch Venture Capital ook KPN Ventures uit Nederland en Emerald Technology Ventures uit Zwitserland vertegenwoordigd. De Zwitserse maatschappij is leidend bij de deelname van de vier ondernemingen. Phoenix Contact Innovation Ventures verkrijgt een minderheidsdeelname in SecurityMatters.


PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20