Naar alle persinformatie

DC-UPS voor industriële netwerken

15.04.2018

QUINT DC-UPS  

QUINT DC-UPS voor industriële netwerken

(5035) De nieuwe onderbrekingsvrije voeding QUINT DC-UPS kan in bestaande industriële netwerken worden geïntegreerd en zorgt ervoor dat uw installaties ook bij netuitval onderbrekingsvrij van energie worden voorzien.

Met de geïntegreerde interface voor PROFINET, EtherNet/IP™, EtherCAT of USB is een snelle en flexibele integratie in uw netwerk mogelijk. Het moduul is met alle netwerktechnologieën leverbaar in de vier vermogensklassen van respectievelijk 5 A, 10 A, 20 A en 40 A.

Het intelligente accumanagementsysteem met IQ Technology zorgt voor een optimaal gebruik van de energiebuffer. Deze technologie voorkomt uitval door preventieve analyse van bedrijfs- en accutoestanden, zoals de resterende levensduur van de energiebuffer (State of Health) en de actuele laadtoestand van de energiebuffer (State of Charge). Daardoor wordt het mogelijk om de accuvervanging te plannen aan de hand van de te verwachten levensduur in maanden. Met de automatische accuherkenning worden aangesloten accutypes automatisch herkend. De aangepaste laadkarakteristiek maximaliseert de levensduur van uw energiebuffer. De krachtige acculader met max. 5 A zorgt voor een zo snel mogelijk bijladen van de energiebuffer. Deze maakt lange buffertijden mogelijk door grote accucapaciteiten en zorgt zo voor een duurzame beschikbaarheid van uw installatie.

Door de geïntegreerde interfaces zijn energie-monitoring, functiebewaking, parametrering van de modulen en het afschakelen van de installatie naar een veilige toestand altijd en vanaf elke locatie mogelijk. Door de bewaking van de uitgangsstroom en -spanning alsmede door het handmatig in- en uitschakelen van de installatie verhoogt de efficiëntie van uw systeem. De koudestartfunctie Battery-Start start de voeding ook zonder ingangsspanning. Zo zijn een functietest en inbedrijfstelling ook zonder net mogelijk. Met de SFB Technology, het zesvoudige van de nominale stroom gedurende 15 ms, worden standaard installatieautomaten selectief aangesproken terwijl parallel aangesloten verbruikers blijven functioneren. De onderbrekingsvrije voedingen met een breedte van 35 tot 47 mm en een hoogte van 130 mm zijn bijzonder ruimtebesparend in de schakelkast.


PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20