Naar alle persinformatie

Phoenix Contact Innovation Ventures investeert in mobiele robotica

04.06.2019

Logo Accerion  

Logo Accerion

Phoenix Contact Innovation Ventures GmbH nam in de maand mei samen met het lokale investeringsfonds LIOF een belang in de Nederlandse onderneming Unconstrained Robotics B.V., ook wel bekend als Accerion.

De in Venlo gevestigde start-up is een technologiebedrijf dat infrastructuurloze positioneringssystemen voor mobiele robots en ook autonome voertuigen (AGV) ontwikkelt en verkoopt. Sinds de oprichting in 2015 door Willem-Jan Lamers en Vincent Burg heeft de onderneming zijn positioneringssystemen voortdurend doorontwikkeld en verbeterd. Ze maken gebruik van vloeren voor de berekening van de positie van de robot. De betrouwbare navigatie in ruimten wordt mogelijk door optische metingen alsmede eigen algoritmen. Momenteel zijn er twee productseries op de markt.

De financiering biedt de onderneming ruimte voor groei evenals de technologische doorontwikkeling van de productportefeuille. "Autonome transportvoertuigen en mobiele robots zijn cruciaal voor de automatisering in de productie en logistiek. Met de huidige technologie kan de handmatig arbeid niet optimaal worden gereduceerd. De technologie die Accerion heeft ontwikkeld, opent de deuren voor volledig nieuwe applicaties, omdat deze geheel zonder infrastructuur werken“, legt Marcus Böker, directeur van Phoenix Contact Innovation Ventures GmbH, uit. "Hier zien wij een groot potentieel voor de automatisering in de intra-logistiek."


PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20