Naar alle persinformatie

Uitbreiding ondernemingsgroep door overname van Sysmik GmbH

29.08.2019

Phoenix Contact-logo

Op 30 september heeft Sysmik GmbH Dresden een contract ter overname door Phoenix Contact ondertekend.

Daarmee behoort het bedrijf tot de Phoenix Contact-ondernemingsgroep, 's werelds marktleider voor componenten, systemen en oplossingen op het gebied van elektrotechniek, elektronica en automatisering.

Sysmik is aanbieder van automatiseringsproducten voor decentrale automatisering op basis van open industriestandaards, vooral voor de gebouwenautomatisering en de infrastructuur in de buurt van gebouwen. Sinds 1991 brengt de onderneming zelf ontwikkelde en geproduceerde componenten, besturingstechniek en engineeringssoftware op de markt. Oplossingen van Sysmik zijn gebaseerd op een webgebaseerd IoT (Internet of Things)-framework voor smart devices en smart systems. Het platform biedt een uitgebreid systeem voor webgebaseerde besturingen alsmede M2M-communicatie en maakt nieuwe, servicegerichte businessmodellen mogelijk.

Vóór de overname hebben beide ondernemingen al sinds 2003 samengewerkt bij de ontwikkeling en productie van automatiseringsmodulen. Phoenix Contact is van plan om de locatie Dresden, waar momenteel 16 medewerkers werkzaam zijn, uit te bouwen tot een competentiecentrum op het gebied van gebouwenautomatisering voor de gehele ondernemingsgroep. "Tot nu toe hebben we in de gebouweninfrastructuur alleen maar op zich staande projecten gerealiseerd. Door Sysmik in de Phoenix Contact-groep te integreren, breiden we ons aanbod uit met een innovatief productenprogramma met oplossingen voor de gebouwenautomatisering. Bovendien krijgen we er zo een waardevolle resource bij voor de ontwikkeling van oplossingen in de gebouwentechniek waarbij internettechnologieën worden toegepast," zegt Roland Bent, directielid van Phoenix Contact.

Gert-Ulrich Vack blijft de directeur van Sysmik GmbH. De bedrijfsvoering wordt onveranderd voortgezet onder de naam Sysmik GmbH Dresden.


PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20