Naar alle persinformatie

German Design Award 2019 voor AC-laadkabels

15.10.2018

De AC-laadkabels Type 2 van Phoenix Contact hebben de German Design Award 2019 in de categorie Special Mention gewonnen  

"Een functioneel goed doordacht design, dat met zijn moderne vormen en tweekleurige optiek ook esthetisch overtuigt", aldus de jury.

(5085) De nieuwe generatie AC-laadkabels Type 2 van Phoenix Contact is onderscheiden met de German Design Award 2019 in de categorie "Special Mention".

De nieuwe generatie AC-laadkabels Type 2 van Phoenix Contact is onderscheiden met de German Design Award 2019 in de categorie "Special Mention". Bij de ontwikkeling van de nieuwe productfamilie in samenwerking met specialist-designer Stephan Gahlow uit Hamburg lag de focus heel bewust op een ergonomisch en aantrekkelijk design alsmede op robuuste en hoogwaardige materialen. Het doel was aan de hoge eisen van de automobielindustrie tegemoet te komen.

De genomineerde AC-laadkabel wist de jury van de German Design Award te overtuigen: "Het ergonomische design zorgt voor comfortabele haptische eigenschappen van de handgreep, wat de handling vereenvoudigt. Een functioneel goed doordacht design, dat met zijn moderne vormen en tweekleurige optiek ook esthetisch overtuigt", zo luidt de motivatie van de jury, die uit designkenners uit bedrijfsleven, onderwijs en wetenschap alsmede de ontwerpindustrie bestaat.

Met het predikaat "Special Mention" worden producten geprezen waarvan het design bijzonder geslaagde deelaspecten of oplossingen omvat. Het is een prijs waarmee de inzet van bedrijven en ontwerpers wordt erkend.


PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20