Naar alle persinformatie

Netvolgstroomvrije Type 1-bliksemstroomafleiders voor 400/690 volt-net

24.06.2016

Bliksemstroombeveiliging FLASHTRAB-SEC-PLUS 440  

Type 1-bliksemstroomafleider met Safe Energy Control-technologie

De nieuwe Type 1-bliksemstroomafleiders FLT-SEC-PLUS 440 van Phoenix Contact zijn speciaal geschikt voor industriële en windenergietoepassingen met 400/690 V-netten. Hiermee zijn bliksemstromen tot 35 kA per pool veilig beheersbaar.

Een belangrijk kenmerk van de beveiligingsmodulen is de Safe Energy Control-technologie (SEC), waarmee dankzij de toegepaste vonkbrug elke netvolgstroom betrouwbaar wordt tegengegaan. Het grote voordeel hiervan is dat de belasting van de complete installatie in geval van optredende bliksem tot een minimum wordt gereduceerd. De compacte bouwvorm maakt een ruimtebesparende en flexibele installatie mogelijk. Bij stromen tot 400 A kan daarbij een separate afleidervoorzekering worden uitgespaard. De producten overtuigen bovendien door een sterke schok- en trillingsbestendigheid. Door het lage beveiligingsniveau worden de erachter aangebrachte componenten optimaal beveiligd. Er wordt tevens voldaan aan de eisen voor tijdelijke overspanningen (TOV) bij toepassing in IT-systemen. De goed zichtbare statusindicatie en het potentiaalvrije meldcontact geven de gebruiker op elk gewenst moment informatie over de status van het product. Met het testapparaat CHECKMASTER 2 kunnen periodieke controles van de beveiligingsmodulen snel en eenvoudig worden uitgevoerd. De Type 1-beveiligingsmodulen zijn als Type 2-combi-afleider getest en gecertificeerd.


PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20

Deze website maakt gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.
Lees onze privacy policy voor meer informatie.

Sluiten