Naar alle persinformatie

Intelligent laadbeheer voor de elektromobiliteit

29.08.2019

Laadbeheersoftware EV Charging Suite en passende industriële pc met touchfunctie  

De EV Charging Suite is ook vooraf geïnstalleerd op een industriële pc beschikbaar, die bedoeld is als centrale touch-terminal

(5127) Met de EV Charging Suite bieden wij een schaalbare softwareoplossing voor het laadbeheer aan. Deze optimaliseert het bedrijf van uw laadpalen, zorgt voor de beschikbaarheid ervan en maakt een flexibele uitbreiding mogelijk.

Het geïntegreerde loadmanagement verdeelt het beschikbare aansluitvermogen volgens instelbare regels over alle laadpalen resp. laadpunten. Dit voorkomt dat de hoofdzekering wordt aangesproken door overbelasting en garandeert zo de beschikbaarheid van uw laadplein.

De klanten van uw laadplein worden op de centrale terminal intuïtief via touchoppervlak begeleid, van de autorisatie tot het afsluiten van het laden. De afrekening vindt nauwkeurig en conform het gebruik via het Open Charge Point Protocol (OCPP) plaats. De software vormt zodoende de interface tussen de bestuurder van het elektrisch voertuig, aanbieder van het afrekenproces, stroomnet- en laadpleinexploitant.

Via een browser kunt u uw laadplein aansturen, configureren en bewaken. Op de webinterface beheert u gebruikers en laadpunten en geeft u laadprocessen vrij. Nieuwe laadpunten voegt u er eenvoudig aan toe, zonder het gehele laadplein volledig nieuw te moeten configureren. Op maat gemaakte gebruikersrollen voor installatie-exploitanten, service-technici en bedieningspersoneel zorgen voor de passende rechten voor alle taken.

De licenties voor de EV Charging Suite ontvangt u passend bij de grootte van uw laadplein voor 10, 30 en 50 laadpunten. Bovendien zijn er voordelige upgrade-licenties beschikbaar. Naar wens ontvangt u de software vooraf geïnstalleerd op een industriële pc, die geschikt is voor het buitengedeelte en fungeert als centrale terminal. Zo verlaagt u uw installatie- en configuratiewerkzaamheden en kunt u direct beginnen.


PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20