Naar alle persinformatie

Nieuwe connectormontageramen voor modulaire machine- en installatieconcepten

30.08.2019

Connectormontageramen HEAVYCON-CIF  

HEAVYCON-CIF-onnectormontageramen kunnen direct op de montagerail worden gemonteerd

Met de connectormontageramen HEAVYCON-CIF verplaatsen de heavy-duty connectoren van de schakelkastwand naar direct op de montagerail in de schakelkast. Als het om de tijdelijke steekbaarheid voor bijvoorbeeld de opbouw en inbedrijfstelling van modulaire machines of installaties gaat, zijn zo geen dure connectorbehuizingen in een hoge beschermklasse nodig.

Bij de bekabeling van modulaire machines en installaties is de steekbaarheid van de verbindingskabels van groot belang. Voorgeteste eenheden kunnen zo per plug-and-play eenvoudig in bedrijf worden genomen en in machine- en installatieconcepten worden geïntegreerd.

De aansluiting van de verbindingskabel hoeft zich daarbij niet per se buiten de schakelkast te bevinden. Vaak is het aansluiten maar eenmaal bij de koppeling van het installatie-element aan de complete installatie nodig. In deze gevallen kan de toevoer van de verbindingskabel bijvoorbeeld ook door de bodemplaat van de schakelkast of met behulp van kabelinvoersystemen worden uitgevoerd.

Daarmee wordt de aansluiting verplaatst naar de binnenruimte van de schakelkast. Dat bespaart ruimte aan de buitenzijde en reduceert de kosten. Zo zijn er geen wartel- en aanbouwbehuizingen nodig.

Met de nieuwe connectormontageramen HEAVYCON-CIF brengt u contactblokken van de B-serie van de heavy-duty connectoren HEAVYCON direct op de montagerail in de schakelkast of als alternatief op een montageplaat aan.

Slechts enkele stappen:

  • contactblokken elk met vier schroeven bevestigen
  • basis- en bovenste frame op elkaar steken
  • basis- en bovenste frame met schroef- of beugelvergrendeling met elkaar verbinden

Voor de codering gebruikt u de uit de HEAVYCON-connectorserie bekende coderings- en geleidende elementen. Passend zijn de contactblokken van de series B6, B10, B16 en B24. Het aan één zijde open basisframe maakt de montage van reeds voorgeconfectioneerde contactblokken eenvoudig en aan de schuine kabeltoevoer van het bovenste frame kunnen de aansluitkabels door middel van kabelbinders worden bevestigd en trekontlast. 

In plaats van het bovenste frame kunt u als alternatief een compatibele wartelbehuizing uit de HEAVYCON-familie op het basisframe monteren. Zodoende zijn bijvoorbeeld ook voor het transport van de installatiedelen door wartelbehuizingen beschermde contactblokken aansluitbaar.


PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20