Naar alle persinformatie

Robuuste bedieningsterminals voor gebruik op voertuigen

20.09.2019

Panel-PC IP66  

Robuuste bedieningsterminals voor gebruik op voertuigen

(5114) Phoenix Contact biedt met de productfamilie VMT 9000 vanaf nu bedieningsterminals voor bijzonder ruwe omgevingsomstandigheden.

Gebaseerd op de nieuwe generatie Intel® Atom™ x7-E3950 processoren werd de terminal in hoogwaardig design speciaal ontwikkeld voor de sector logistiek alsook voor landbouw- en bouwmachines.

De apparaten worden daarbij gekenmerkt door een compacte en tegelijkertijd robuuste behuizing om zelfs in de zwaarste omgevingen betrouwbaar te functioneren. In de beschermklasse IP66 kan de gebruiker kiezen uit een volwaardige industriële PC met een voor de industrie geschikt aanraakdisplay van 10 tot 15" als resistieve of PCAP-touch. Daarbij kunnen de displays ook bij direct zonlicht worden afgelezen. Vier vrij bezetbare functietoetsen maken de integratie in bestaande klantapplicaties bovendien eenvoudig. Zo kan het apparaat ook in ruwe industriële omgevingen jarenlang als bedieningsunit op voertuigen of voor gebruik direct bij de machine worden toegepast.

De bedieningsterminals worden daarnaast gekenmerkt door een voeding met breed ingangsbereik (9-60 V DC), flexibele WLAN- of Bluetooth-verbinding en de extreme temperatuurbereiken van -30°C tot +60°C. Verdere functies, zoals de gebruikersherkenning via RFID, een geïntegreerde onderbrekingsvrije voeding voor onderbrekingsvrije werkzaamheden, ook als een heftruckaccu wordt vervangen, of een LTE/GPS-module zijn eveneens beschikbaar.


PHOENIX CONTACT B.V.

Hengelder 56
6902 PA Zevenaar
Postbus 246
6900 AE Zevenaar
(0316) 59 17 20